fbpx

A Perez balesetben megsérült F1-es fotós először szólalt meg, és beszélt az állapotáról

Andrea Bruno Diodato, a Monacói Nagydíjon Sergio Perez balesetekor megsérült fotós nyilatkozott az egészségi állapotáról, és kifejtette, hogy jelenleg csak egy zúzódás fáj neki, aminek nincsenek komoly következményei.

Diodato a Beau Rivage kanyarban a korlát mögött helyezkedett el, és amikor az autók az első körben elszáguldottak mellette, remek rálátása volt. Amikor azonban Kevin Magnussen jobbról beleszaladt Perezbe, mindkét autót nagy sebességgel a fotósok felé fordította. A mexikói autója erősen csapódott a külső korlátokkal, ami tetemes károkat okozott az RB20-asban, és törmelékeket szórt szét a pályán, valamint a felfogó kerítésen keresztül a fotósok és a marsallok felé. Ők hátraugrottak és fedezéket kerestek, de Diodato-t még így is eltalálták. Az olasz Skynak nyilatkozva az esetről így beszélt:

„A munkám olykor megtanít arra, hogy még azelőtt figyeljünk, hogy bizonyos helyzeteket látnánk. Így volt ez azokban a pillanatokban is: miután egy Sauber elhaladt mellettem, az egyforma zaj, ahogy elhaladtak, olyan volt, mintha egy pillanatra megállt volna, és megértettem, hogy valami történni fog. Aztán jött az ütközés. Nagyjából tízen voltunk, most már csak egy zúzódásom van az ütközést követően. Akik a legnagyobb kárt szenvedték, talán a földre vetették magukat, hogy fedezékbe kerüljenek, de semmi komoly következménye nem volt. Ott voltam én is, és nagylátószögű objektívet használtam a rajtnál. Meg akartam mutatni egy kicsit a környezetet, tehát a várost, a pálya részleteit és a rengeteg autót. Tehát érdekes rész volt, ahol dolgozni lehetett.”

A személyes többletköltségei ellenére Diodato nem táplál haragot sem Magnussen, sem Perez iránt:

„Amennyiben a versenyzők helyébe képzelném magam, azt kell mondanom, hogy bizonyos értelemben megértem Magnussent. Egy olyan versenyen, ahol igen nehéz előzni, talán ebben a helyzetben látta meg az egyetlen halvány esélyét a sikerre. Nincs kedvem ezért vádolni vagy elítélni őt.”

Diodato-t a kis híján súlyos baleset nem rémítette meg, és továbbra is folytatja fotós karrierjét:

„Nem, nem félek. Olyannyira, hogy azonnal visszatértem a pályára, és a hétvégén is ott voltam a pályán Mugellóban a MotoGP-n.”

Videón, ahogy a fotósok elugranak Pérez becsapódása elől!

Forrás :