fbpx

Verstappen kihívta az egész mezőnyt: Nálam senki sem lenne gyorsabb abban az autóban

Max Verstappen megvédte a Monacói Nagydíjon nyújtott teljesítményét és kihangsúlyozta, nála senki sem tudta volna gyorsabban vezetni a hercegségben az RB20-ast.

A Red Bull elvérzett Monte-Carlóban az elmúlt verseny, mivel az időmérőn a holland versenyző csak a hatodik helyet szerezte meg, míg csapattársa már a Q1-ben búcsúzott. A rajt után Sergio Pérez versenyét Kevin Magnussen intézte el, míg a háromszoros világbajnok a pálya adottságai és a piros zászlós szakasz miatt nem tudott előrébb kerülni.

Verstappen az elmúlt héten kihangsúlyozta, autója úgy viselkedett, mint egy gokart, mivel sokat ugrált és nem viselte jól a rázóköveket. A 26 éves pilóta panaszkodott versenygépére, aminek gyermekbetegségeit a csapat is megerősítette. Így a holland világbajnok szerint nem lenne olyan versenyző a mezőnyben, aki előrébb végzett volna a konstrukcióval Monacóban.

A holland pilóta ara a felvetésre, hogy az F1-es társadalom először látott botlást idén a Red Bulltól így válaszolt:

,,Azt mondanám, hogy nem. Szívesen meghívnék bárkit a paddockból, hogy üljön be az autóba és vezesse gyorsabban nálam, ha tudja. Lesznek olyan pályák, ahol jól fogunk teljesíteni. A Ferrari és a McLaren közelebb került, dolgoznunk kell a problémáinkon” – hangsúlyozta a versenyző.

Jos Verstappen szerint fia eddig ,,elrejtette az autó hibáit” amiket a csapatnak sürgősen orvosolnia kell.

,,Max (Verstappen) eddig jól elrejtett a probléma egy részét. Látható, mekkora a különbség közte és a csapattársa között. Nekem úgy tűnt, hogy a Red Bull egyértelmű dominanciájának vége. A McLaren és a Ferrari már ott liheg a nyakukon.”

Forrás :