fbpx

Újabb kulcsfigurát rúgtak ki az Alpine csapattól

Tovább szedi áldozatait az Alpine történelmi mélyrepülése. A szenvedő francia istálló most egy olyan vezető embertől vált meg, aki már egy évtizede erősítette az istállót.

A szebb napokat megélt Alpine jelenleg nyolc forduló után csupán két szerzett ponttal az utolsó előtti, kilencedik helyet foglalja el a konstruktőri pontversenyben, csupán a pontnélküli Saubert megelőzve.

Tavaly nyáron indult el komoly átalakuláson a gárda, amikor többek között az addigi csapatfőnököt, Otmar Szafnauert menesztették, helyére Bruno Famin került, aki folyamatosan végzi a tisztogatást.

Legújabb áldozata az eddigi működésért felelős igazgató Rob White. Az 58 éves szakember 2014 óta dolgozott Enstone-ban, jelenlegi posztját pedig 2016 óta töltötte be. De összességében 2004 óta dolgozik a franciák sikeréért, mivel 2004 és 2014 között a motorrészleget vezette.

„A csapat széleskörű működési újraszervezésének részeként megerősítjük, hogy Rob White távozik. A csapat hálás Rob erőfeszítéseiért a hosszú enstone-i karrierje során, illetve Viry-Chatillion-ban, ahol 2005-ban és 2006-ban világbajnoki címre juttatta a motor részleget. A legjobbakat kívánjuk neki a továbbiakban.” fogalmazott a csapat egyik képviselője.

A Ferrarinál éveket, a McLarennél 3 hónapot töltött az Alpine új technikai igazgatója

Forrás :