fbpx

Úgy tűnik, mégsem a Yamaha kaparintja meg az idény végén visszavonuló Espargarót

Úgy tűnik, Aleix Espargarót választotta a Honda tesztversenyzőjének a következő szezonra. Hírek szerint a Granollersben született versenyző megállapodást írt alá a japán céggel.

A katalán pilóta hazai hétvégéjén jelentette be szándékát, hogy szögre akasztja a bukósisakot. A fél paddock azt feltételezte, hogy a 34 éves versenyző marad a noalei gyárnál. Eddig három futamot nyert és 11 dobogós helyezést ért el a színeikben.

Mugellóban Espargaró ismét egyértelművé tette, hogy tesztpilóta lesz, amikor arról kérdezték, hogy volt-e konzultáció a Yamahával vagy a Hondával.

Ha a hírek beigazolódnak, az idősebbik Espargaró egy olyan gyárnál köt ki, amely akkora mélyrepülésben van, mint még soha. Joan Miré jelenleg a bajnokság legjobb Hondája. Mindössze 13 ponttal és az összesített bajnokságban szinte szégyenteljes 18. pozícióval. Ha pedig azt nézzük, hogyan állnak a japán márka dolgai a gyártók világbajnokságában, akkor a Hondát az utolsó helyen találjuk mindössze 19 ponttal.

Alberto Puig néhány napja elmondta, hogy a maga részéről igyekszik meggyőzni a Hondát. Arról, hogy még inkább európaivá kell tenni a projektet, és ez azt jelenti, hogy több technikust szerződtetnek kontinensünkről.

Espargaró érkezése kétségtelenül megerősítené a japán gyártó előrehaladását a MotoGP-ben, amely még mindig nem tudja, hogy Joan Mir a jelenlegi szezon végén elhagyja-e a Repsol Honda bokszát, vagy sem.

Máris megvan Espargaró lehetséges utódja az Apriliánál?

Forrás :