fbpx

Schumacher visszavonulásának indoka: Egy rosszul sikerült teszt

A 90-es évek vége, 2000-es évek elejének egyik meghatározó F1-es pilótája volt Ralf Schumacher. A hétszeres világbajnok öccse több futamot is nyert a száguldó cirkuszban, ám a karrierjének vége furcsára sikeredett.

A „kis Schumi” becenévre hallgató egykori versenyző 1997 és 2007 között volt a Forma-1-es mezőny tagja a Jordan, a Williams és a Toyota csapatokkal. Összesen hat versenyt nyert és kétszer végzett a pontverseny negyedik helyén.

Végül 2007 végén vonult vissza a Forma-1-től. Ám nem ez volt számára az utolsó alkalom, amikor beleszippanthatott az F1 légkörébe, ugyanis még 2008 legelején teszten vehetett részt az akkor újonc csapatnak számító Force India (a korábbi csapatának, a Jordannek több tulajdonosváltás utáni jogutódja) csapatnál. Az india újonc gárda szeretett volna a rutinjára építeni, ám a teszten olyan rossz érzések kerítették hatalmába, hogy ebből nem kért.

Erről a tesztről és a karrierjéről is mesélt a legutóbbi interjújában.

„Az F1-es karrierem egy nagyon remek időszak volt, különösen a Williamsnél. Majd elmentem a Toyotához, ahol ugyan volt néhány remek futamom, de nem úgy mentek a dolgok, ahogy szerettem volna. Majd nyilván egy ilyen időszak után kapsz egy lehetőséget, hogy egy kiscsapatnál menj.” – kezdte a fiatalabb Schumacher.

Embed from Getty Images

„Teszteltem a Force Indiával, ahogy akkoriban hívták a csapatot, éppen akkor vette meg Vijay Mallya. Két napos tesztnek kellett volna lennie, de már az első nap után feltettem magamban a kérdést, hogy mit tegyek, mivel annyira rossz volt az autó. A mezőny legvégén kullogjak, életemet kockáztatva, vagy menjek vissza az akkor még hatéves gyermekemhez? Végül úgy döntöttem, hogy a családomat választom és abbahagyom.” – zárta.

Utólag mindig okos az ember, de tekintve, hogy Schumacher relatíve fiatalon, 32 évesen vonult vissza, és látva a Force India gyors fejlődését, pár éven belül ismét meghatározó középmezőnybeli pilóta lehetett volna.

Kompenzációt kapott a Schumacher család a kamu interjú miatt

Forrás :