fbpx

,,Fele királyságomat Newey-ért” – kiáltott fel a Mercedes a sajtó szerint

Sajtóértesülések szerint még részesedést is adna a Mercedes a csapatból Adrian Neweynak, csak szerződjön hozzájuk.

A brit tervezőzsenit 2006-ban csábította el a McLarentől a Red Bull és mindezidáig töretlenül támogatta az osztrák csapatot. Ám idén a 65 éves vezető úgy döntött, búcsút int korábbi csapatának és más vizekre evez. A média azóta szinte naponta számol be arról, hogy milyen ajánlatok kerülhetnek Newey asztalára, ám egyelőre a brit tervező nem számolt be arról, hogy hogyan képzeli el a jövőjét.

Az F1-insider.com szerint a Mercedes egy nagyon kedvező ajánlattal kopogtatott be a brit ajtaján. A 2025 tavaszán távozó tervezőnek még részesedést is adna a Forma-1-es csapatból a vállalat (jelenleg a részvények értékét 1,3 milliárd euróra becsülik), csak válasza a vakvágányra tévedt csillagosokat. A pletykák szerint a Ferrari elbukott a ,,Newey-küldetésben”, így a német istálló mellett még a Mercedes, az Aston Martin, az Audi és a Williams próbál nagy erőkkel lecsapni a tervezőzsenire.

Mivel kilépési záradék nem köti a britet és kötelező szabadságra sem kell mennie, így már 2025 nyarán munkába állhatna a választott csapatnál, amennyiben továbbra is a Forma-1-et választaná.

Forrás :