fbpx

Bottas számára Alonso a motiváció: 40 évesen is versenyezne

Valtteri Bottas 2012 óta a Forma-1-es mezőny tagja. Első négy évében a Williamsnél versenyzett, majd a visszavonult Nico Rosberget váltotta a Mercedesnél. Jelenleg pedig harmadik szezonját tölti a Saubernél, mely eddig Alfa Romeo néven szerepelt, jelenleg Stake néven fut, 2026-ban pedig Audivá válik.

Bottas szerződése azonban az év végén lejár, így kérdés, hogy 2025-ben hol folytatja majd.

„Azt hiszem, még minden nyitott. Jelenleg még nincs bezárt ajtó” – mondta Bottas a Racingnews365-nek.

Hozzátette, hogy arra törekszik, hogy akár marad a Saubernél, akár máshová igazol, arra törekszik, hogy ne csak egy évre szóló szerződést kössön.

„Egy olyan projektre van szükségem, amelynek világos céljai vannak a következő néhány évre. Nem érdekel egy egyéves szerződés, csak azért, hogy a sportban legyek. Valami stabilat akarok, olyan célokkal, amiket közösen tudunk megvalósítani.”

Bottas idén augusztusban lesz 35 éves, de szívesen maradna a Forma-1-ben 40+ évesen is. Nem is lenne kirívó, hiszen honfitársa, Kimi Räikkönen 42 éves koráig versenyzett. Fernando Alonso pedig két hónap múlva 43 lesz, és még további 2 évig biztosan a mezőny tagja lesz.

„A 40 mint szám elég nagy szám” – mondta Bottas.

„Gyorsan elmúlik, szóval sosem lehet tudni. De még biztosan sok évem van hátra. Fernando egy nagyszerű példa, bár lehet, hogy ő egy kiugró eset. Motiváló látni, hogy még mindig milyen jól teljesít.”

„A fizikummal kapcsolatban nem aggódom” – árulta el. „Úgy gondolom, eléggé fitt vagyok ahhoz, hogy (verseny)autót vezessek.”

„Nagy szenvedélyem a kerékpározás, ami szerintem jó. Nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is. És ez egy remek lehetőség számomra, hogy elszakadjak a(z autó)sporttól.”

„Azt hiszem, nagyon fenntartható az életem és jó az egyensúly, ahol a szabad hétvégéken ki tudom kapcsolni magam, hogy aztán frissen jöjjek az F1-es hétvégékre. El tudom képzelni, hogy nagyon sokáig folytatom anélkül, hogy lemerülne az akkumulátorom.”

Bottas egyre közelebb van hozzá, hogy visszatérjen a kezdetekhez!