fbpx

A Ferrari technikai igazgatóját csábítja az Aston Martin

A legújabb pletykák szerint a Ferrari főtervezője Enrico Cardile lehet az Aston Martin legújabb kiszemeltje. A brit gárda a jelek szerint tervezői fronton akar mindenki elé kerülni, főleg mert Adrian Neweyt is szeretnék megszerezni.

A Ferrari jelenlegi tervezője 2016 óta erősíti az F1-es istállót, korábban a cég GT programjában vett részt. Irányítása alatt hullámvölgyeket és hegyeket élt meg az csapat autói. Nevéhez fűzödik például a sokáig vb esélyesnek tűnő 2018-as, vagy 2022-es modell is, de az idén, évközben remekül fejlődő autó is (amivel már két versenyt is nyertek).

Cardile 49 éves, tehát relatíve még a fiatalabb tervezők közé tartozik, emiatt még hosszú F1-es karrier áll előtte, tehetsége pedig más csapatok előtt is nyilvánvaló. A Lawrence Stroll vezette csapat pedig mindig igyekszik a lehető legjobb, legtehetségesebb embereket összeszedni, hogy a csúcsra érjenek.

Ám nem lesz egyszerű dolga, ha egy olasz szakembert elakar csábítani egy olasz közegből, főleg, hogy Frederic Vasseur csapatfőnök is a stabilitásra, állandósságra törekszik.

„A legfontosabb most a stabilitás. Ahogy már korábban is mondtam, jó munkát végzünk, jó irányba haladunk. Számomra az elsődleges a csapat stabilitása, sokkal inkább, mint az egyéneké. Nagyon elégedett vagyok a jelenlegi helyzettel.” – jelentette ki a francia csapatfőnök.

Stroll eladni készül az Aston Martinból

Forrás :