fbpx

Horner szerint nem lett hirtelen rosszabb az autójuk

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner hangsúlyozta, hogy alakulata egy „maratonon, nem pedig sprintben” versenyez a McLarennel és a Ferrarival, akik úgy tűnik, utolérték a jellemzően domináns istállót.

A Milton Keynes-i bázisú csapatnak az elmúlt három versenyen nem volt a legerősebb autója, annak ellenére, hogy Max Verstappen megnyerte az Emilia Romagna Nagydíjat. A Red Bull RB20-as versenygépe nehezen teljesített göröngyös felületeken és az olyan pályákon, ahol a rázókő meglovaglása kulcsfontosságú az erős köridőhöz, aminek következtében lassabbak voltak a Ferrarinál és a McLarennél Miamiban, Imolában és legutóbb Monacóban.

Míg egyesek máris arra a következtetésre jutottak, hogy a bajnoki esélyekre van kilátás, a McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella óvatos maradt. Stella úgy véli, hogy a Red Bull teljesítményét a Kanadai Nagydíj után – egy másik helyszín, ahol a rázókövek meglovaglása létfontosságú – meg kell nézni, mielőtt a bajnoksággal kapcsolatban izgatottá válnánk.

Horner is hasonlóképp nyilatkozott, szerinte a jövő hétvégi Kanadai Nagydíj után pár futamig még nem szabad ítéletet mondani. A kiválasztott médiumoknak, köztük a RacingNews365-nek is beszélt erről:

„Szerintem a McLaren nagy lépést tett, míg a Ferrari lépése nagyon óvatos volt. Szóval meglátjuk a következő két-három futamon, most már a bajnokság lényegi részébe érünk. Lássuk Montreal, Barcelona, Ausztria, Silverstone, tehát a következő néhány pályán, hogyan alakulnak a dolgok. Ez egy maraton verseny, nem sprint. Nyilvánvalóan számítottunk arra, hogy ez egy nehéz hétvége lesz nekünk. Az időmérő nyilván nehéz volt, ami aztán diktálja, hogy hol állunk a versenyen.”

Stella azért marad óvatos, mert a Kanadai Nagydíj után több, lényegesen simább pályára megy majd a Forma-1. Ennek következtében az általános várakozás az, hogy valószínűleg visszatér a Red Bull dominanciája, és Horner is elismerte, hogy az RB20-nak nagyon jól kell működnie, amikor a királykategória visszatér Európába. A Red Bull csapatfőnök leginkább azt állítja, hogy nem lett hirtelen „rossz autójuk”:

„Semmit sem veszünk természetesnek, de úgy gondolom, hogy ezek a pályák inkább az autónk erősségeire fognak játszani. Öt futamot nyertünk, egy második helyet Miamiban és két sprintversenyt. Szóval nem arról van szó, hogy jó autóból hirtelen rossz autó lett volna. Csak ezek a pályák nem az erősségeinknek megfelelően alakultak. Meg kell értenünk, melyek ezek a gyengeségek, és miképp kezeljük őket.”

Ron Dennis átérzi Horner helyzetét, és Brüsszel is szóba jött

Forrás :