fbpx

Hamilton egy alkalommal majdnem megfulladt, és a filmforgatásról is mesélt

A First We Feast YouTube csatorna Hot Ones nevű, chiliszósz evős interjúján Lewis Hamilton a filmekről is beszélt.

A téma apropója persze az volt, hogy a hétszeres világbajnok társproducerként közreműködik egy készülő Forma-1-es filmben, melynek főszereplője Brad Pitt lesz. Hamilton arról mesélt, hogyan forgatnak versenyjeleneteket.

„A versenyzős filmeket, úgy érzem nagyon nehéz leforgatni” – mondta Hamilton. „Nem lehet, hogy egy teherautó követ minket, és 20 mérföld/órás [32 km/h] sebességgel filmez minket. Ilyenkor az egészet lassabb sebességgel (rögzítik) hamisítják, és felgyorsítják. De [a Pitték filme esetében] ez az egész valós időben, valós sebességgel történik.”

„Azt hiszem, ha visszatekintünk például Steve McQueen idejére, akkoriban az autó elején feküdtek az emberek egy kamerával… De most már rendelkezésünkre áll ez a csodálatos új technológia, úgyhogy úgy érzem, Joe [Kosinski, rendező], őszintén szólva, le fogja nyűgözni az embereket.”

Hamilton egy rémisztő élményéről is beszámolt, mikor szörfözés közben kis híján megfulladt.

„Kelly Slaterrel voltam a Pipeline-on. Ahogy elkezdtem befelé evezni, beszippantott a kill zone, azt gondoltam megfordulok. Láttam, hogy négy hullám jön, és ez számomra azt jelentette, hogy vége. Lemerültem, megragadtam a zátonyt, és hallottam, ahogy a hullám ömlik mögöttem. Feljöttem, nyilván levegőért kapkodva, és jött a következő, szóval vissza… Háromszor csináltam ezt. Mire felálltam, majdnem elfogyott a levegőm. Majdnem megfulladtam.”

Olyan erős chili szószt tolt be Hamilton, hogy könnybe lábadt a szeme!