fbpx

Ez a hat Forma-1-es csapat lesz ott idén a Goodwood Festival of Speeden

Hat Forma-1-es csapat is megerősítette, hogy részt vesz a motorsport legnagyobb nyári „piknikjén„, amely július 11-14. között kerül megrendezésre.

Goodwood bejelentette, hogy hat jelenlegi Forma-1-es csapat megerősítette részvételét az újra megrendezésre kerülő Festival of Speedre, amelyet a Mastercard támogat majd. Az előző hétvégi Brit Nagydíjat követően a csapatok Goodwoodba utaznak, hogy a Sky által közvetített F1 Pit Lane-en futtassák és mutassák be autóikat. A látogatóknak ritka lehetőségük nyílik arra, hogy testközelből láthassák az évtizedek legendás autóit, és találkozhassanak a csapatokkal és a versenyzőkkel.

A jelenleg megerősített istállók a következők: BWT Alpine F1 Team, Scuderia Ferrari HP, McLaren Formula 1 Team, Mercedes-AMG PETRONAS Formula One Team, Oracle Red Bull Racing és Williams Racing.

Az F1 Pit Lane Presented by Sky a hétvégén vendégül látja az alakulatokat, így a közönség tagjai, a pilóták és a mérnökök egy olyan egyedülálló teret alkotnak, amelyen együtt készülnek fel a hegyi felfutóra. A rajongók találkozhatnak Forma-1-es hőseikkel, és közelebb kerülhetnek az akcióhoz, ahol a nagydíjversenyzés legkorábbi napjaitól kezdve a jelenlegi gépeken át az őket működtető istállókat is jobban megismerhetik.

A Williams Racing korábban már bejelentette, hogy jelenlegi versenyzői, Alex Albon és Logan Sargeant, James Vowles csapatfőnök és Lia Block, az F1 Akadémiájuk versenyzője a Festival of Speed hétvégéjén az 1982-es versenyzői bajnokságot megnyerő FW08-as volánja mögé ülnek.

Az Oracle Red Bull Racing is teljes létszámban jelen lesz az idei rendezvényen, az RB17 hiperautó világpremierjével. A Red Bull Racing korábbi és jelenlegi pilótáival, egy olyan ünnepség keretében leplezik le, amilyenre még nem volt példa a Festival of Speed-en. A goodwoodi Cathedral Paddockban a középpontban lévő kettős kiállítás a márka kitüntetett múltját és jövőképét is ünnepli majd.

A Goodwood FoS nagy pillanatai: „Ez egy hatalmas ablak a múltba!”

Forrás :