fbpx

Verstappen barátnője, húga és Hamilton is reagált a Rafah elleni légicsapásokra

A háromszoros világbajnok Max Verstappen párja, a modell Kelly Piquet ismét felszólalt pár közéleti, társadalmi kérdésben. Egyik esetben Verstappen húga, Victoria is csatlakozott hozzá.

Piquet legutóbb nőtársai mellett állt ki Instagramon, az elmúlt hetek botránya kapcsán.

Sean „Diddy” Combs amerikai rappert több váddal is illették testi sértés, bántalmazás és szexuális zaklatás miatt, amelyeket határozottan tagad. Nemrég egy olyan videó került fel az internetre, amelyen Diddy látszólag fizikailag bántalmazza volt barátnőjét, Cassie-t. A rapper bocsánatot kért, és azt mondta: „Undorodtam, amikor ezt tettem. Most is undorodom.”

Cassie múlt héten adott ki egy nyilatkozatot az Instagramon. Piquet megosztotta Cassie nyilatkozatát az Instagram-sztoriján, amelyben elítéli a nőkkel szembeni erőszakot annak minden formájában.

„Az a férfi, aki megüt egy nőt, nem férfi” – írta Verstappen kedvese. „Mondjatok nemet a családon belüli erőszakra, vagy a bántalmazás bármely más formájára. Szólalj fel és állj ki magadért!”

Jól hangzik, bár lehet, hogy nem a legjobb megfogalmazást választotta, hiszen egy bántalmazó kapcsolat esetén ez ritkán intézhető el ilyen egyszerűen, hogy „mondja nemet” és „állj ki magadért”…

Ezen kívül Kelly más témában is megnyilvánult a napokban, már nem először.

Ezúttal azonban nem csak Verstappen barátnője, hanem húga Victoria támogatását fejezte ki Palesztina irányt az Izraellel a Közel-Keleten zajló konfliktus kapcsán.

Izrael nemrég légicsapást mért a gázai Rafah városára. A Reuters szerint a légicsapás tűzvészhez vezetett, amely a jelentések szerint 45 ember halálát okozta.

Verstappen barátnője és húga (mindketten édesanyák) is megosztotta az „All Eyes on Rafah” posztot az Instagramon. A mondat arra hívja fel az emberek figyelmét, hogy figyeljenek a várost ért támadásokra. A posztot egyébként Carlos Sainz barátnője, Rebecca is megosztotta.

Kelly több posztot is megosztott ezzel kapcsolatban Instagram sztoriban. Az egyikhez ezt írta: „Könnyek gördültek végig az arcomon, ahogy néztem ezt a videót, amely felfoghatatlan az én elmém számára – több mint 18 000 GYERMEKET öltek meg a több mint 230 napos népirtó háborúban. A világ nézi, és senki sem állítja meg ezt. Hol lesz ennek a vége? Tűzszünet most!”

A történéseket azonban Lewis Hamilton sem tudta szó nélkül hagyni.

„Elég volt. Nem nézhetjük tovább ezt a tragédiát szótlanul. A trauma és a terror, amelyet oly sokan, de különösen ártatlan gyermekek élnek át, borzalmas. Ennek véget kell vetni – a gyerekekért, a családjaikért és az életükért” – írta a hétszeres világbajnok.

Verstappen barátnője ráhajtott egy másik, nős F1-es pilótára, állítja az ex