fbpx

Hamilton boldog, amiért remekel a korábbi csapata is

Lewis Hamilton szerint a McLaren Forma-1-es csapat – az az alakulat, amely 2007-ben megadta neki a nagy áttörést a sportban – újjáéledése „melengeti” a szívét.

Miután a Red Bull Racing két egymást követő évben leuralta az F1-et, az idei szezonban átalakul a versenyhelyzet. A regnáló világbajnok Max Verstappen lendületesen kezdte a 2024-es idényt, egymás után aratott győzelmekkel Bahreinben és Szaúd-Arábiában. Melbourne-ben azonban a Red Bull egyértelmű vereséget szenvedett a Ferraritól és Carlos Sainztól. A McLaren versenyzője, Lando Norris pedig ugyanilyen egyértelmű győzelmet aratott Miamiban, mielőtt Imolában Verstappen nyomában a második helyen végzett.

Charles Leclerc múlt hétvégi, monacói hazai sikere Oscar Piastri előtt tovább bizonyította, hogy a Scuderia és a McLaren immár valódi erőnek számít vasárnaponként az élmezőnyben.

A papaya csapat visszatérése megragadta Hamilton figyelmét. A britnek, aki 2008-ban a McLarennel nyerte meg hét világbajnoki címe közül az elsőt, óriási büszkeséggel tölti el, hogy tanúja lehet annak, hogy egykori istállója újra a bajnoki címre pályázik. A Mercedes pilótája a múlt hétvégén Monacóban így fogalmazott:

„Szerintem Norris remek munkát végez, ahogy Oscar Piastri is nagyon jól dolgozik. Utóbbinak csak az elmúlt néhány versenyen nem volt szerencséje. Nagyon izgatottan figyelem, hogy mindketten miképp fejlődnek, de leginkább a McLaren miatt, hogy újra ott legyenek a dobogón. Melengeti a szívemet, mert oly hosszú ideig voltam ott 2007 és 2012 között, és ők adták meg nekem a lehetőséget. Szóval ez parádés. Remélem, mi is közelebb tudunk keveredni. Szerintem a McLaren megmutatta, hogy fel lehet zárkózni, ha jól végzik a munkát. Ez mindannyiunkat inspirál, hogy továbblépjünk.”

Hamilton és a Mercedes az elmúlt két szezonban a hátul találta magát. Az egykor domináns duó nem volt képes következetesen harcba szállni a győzelmekért. A brit utolsó elsősége már csak egy távoli emlék 2021 végéről, Szaúd-Arábiából. A Mercedes versenyképességének hiánya arra késztette a 39 éves pilótát, hogy új kihívást keressen, a Ferrarihoz való szenzációs átigazolás és a Charles Leclerc-rel való partnerséggel a láthatáron. Ilyen körülmények között nem meglepő, hogy egy 2024-es győzelem az Ezüstnyilak alakulatával oly távoli távolinak tűnik. Amikor erről a lehetőségről kérdezték, Hamilton reális perspektíváról beszélt:

Ezen dolgozunk, de nincs realitása. Nem tudom, hogyan fog alakulni az esztendő. Amennyiben a többiek megtorpannak és nem fejlődnek, mi pedig tovább fejlődünk, vagy ha ugyanolyan ütemben fejlődnek, mint mi, akkor tényleg fogalmam sincs, de azt elmondhatom, hogy továbbra is nyomulunk. Nincs kristálygömböm, így fogalmam sincs, hogy fog végződni az év, de az, ahogyan együtt dolgozunk, és továbbra is koncentráltak és motiváltak maradunk, azt hiszem, ez inspiráló.”

Hamilton megmondta Wolffnak, hogy kit látna szívesen utódjaként a Mercedesnél

Forrás :