fbpx

A „botrányhős” Briatore visszatérhet egykori F1-es csapatához?

A Motorsport.com információi szerint az olasz Corriere della Serra és a francia L’Equipe című lap is arról számolt be, hogy a Renault vezérigazgatója, Luca De Meo felkérte a 74 éves Flavio Briatorét, hogy különleges tanácsadóként segítsen az Alpine csapatot a siker útjára terelni. Úgy tudni, hogy Briatore feladata leginkább toborzási feladatokat látna el.

Az Alpine sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta Briatore érkezését.

„Csapatként gyakori kapcsolatban állunk számos iparági szakértővel az általános teljesítmény javítására törekedve” – közölte a csapat.

„Minden releváns inputot mérlegelünk, és adott esetben tanácsot kérünk olyan emberektől, akik tapasztalattal és korábbi sikerekkel rendelkeznek. Egyéni ügyekben nem tudunk nyilatkozni.”

A korábbi Benetton és Renault csapatfőnök, akivel Michael Schumacher és Fernando Alonso is bajnok lett, azonban nem rendelkezik makulátlan előélettel a Forma-1-ben. Nevéhez fűződik ugyanis a 2008-as szingapúri „Crashgate” botrány, ami miatt ki is tiltották a paddockból. Bár arról volt szó, hogy a tiltás élete végéig szól majd, ezt a döntést 2013-ban hatályon kívül helyezték.

Többek között a múlt heti Monacói Nagydíjon is részt vett, és a vasárnapi futam előtt Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója társaságában látták. Mindeközben az Alpine csapat mélyponton van, nem alakult jól az elmúlt évük. De Meo eltávolította a márka vezérigazgatóját, Laurent Rossit, majd Otmar Szafnauer csapatfőnököt és Alan Permane sportigazgatót is. Azonban ezek a cserék nem oldották meg a csapat gondjait, sőt. A 2024-es szezont az Alpine sereghajtóként kezdte meg. Ennek eredményeként Matt Harman technikai igazgató és Dirk de Beer aerodinamikai vezető márciusban távozott a csapattól.

Jelenleg egy árnyalattal már jobb a helyzetük: 2 ponttal a 9. helyen állnak a bajnokságban.

Monacóban Pierre Gasly megszerezte a csapat második pontját miután ütközött csapattársával, Esteban Oconnal. Az ütközést persze nem vette jó néven a csapatfőnök, így Ocon felfüggesztését is kilátásba helyezte.

Briatore kétségkívül kézben tudta tartani a dolgokat annak idején, kérdés azonban, hogy mint ellentmondásos figura, mennyire tenne most jót a csapatnak a jelenléte.

Ugyanakkor arról is gyakran esik szó, hogy a Renault Csoport vezérigazgatója, De Meo továbbra is csalódott a csapat eredménytelensége miatt, és a hírek szerint több potenciális vevő is érdeklődik az enstone-i csapat megvásárlása iránt, köztük a kínai Geely.

Az Alpine egyelőre tartja az álláspontját, miszerint a csapat nem eladó.

Schumacher visszatérhet az F1-be, ha az Alpine pilótái továbbra is balhéznak

Forrás :