fbpx

Verstappen apja dühös a Red Bullra, másra kellene koncentrálniuk

Jos Verstappen – Max Vertsappen édesapja – kijelentette, hogy a Red Bull domináns korszaka „úgy tűnik, hogy most véget ért”. Mondta ezt miután fia csak a hatodik helyen tudott célba érni a Monacói Nagydíjon.

A Red Bull egész hétvégén küszködött a hercegségben, Verstappen pedig a 2022-es Sao Pauló-i Nagydíj óta a leggyengébb pályán elért helyezését érte el.

Verstappen a Q3 utolsó körében az 1-es kanyar kijáratánál a korlátot is súrolta, így csak a hatodik rajthelyet szerezte meg.

Azonban Red Bull-garázs másik oldalán ennél is rosszabb volt a helyzet, mivel Sergio Pérez már a Q1-ben kiesett. A versenyen pedig az első körben ripityára tört az autója, bár nem az ő hibájából.

A holland De Telegraaf című lapnak adott interjújában Jos Verstappen becsmérelte a Red Bullt. Azt állította, hogy „egy kicsit jobban kellene koncentrálniuk a versenyzésre”, nem pedig „más dolgokra”.

„Az a korszak, amikor a Red Bullnak volt a domináns autója, úgy tűnik, mostanra tényleg véget ért” – mondta Jos Verstappen.

„Talán újra egy kicsit jobban kellene koncentrálniuk a versenyzésre és a kölcsönös kommunikációra, nem pedig más dolgokra…”

„Biztosan lesznek olyan futamok, ahol a Red Bull ismét jó formában lesz, de nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fogják ezt megoldani. Valaminek tényleg történnie kell ott.”

„A Red Bullnak rá kell jönnie, honnan ered ez a probléma, mert egyértelmű, hogy az olyan csapatok, mint a Ferrari és a McLaren egyre közelebb kerülnek. Max még képes volt ezt némileg elfedni, de a nagy különbség Sergio Pérezzel egyre nyilvánvalóbbá válik.”

F1 pontverseny: A Ferrari már a Red Bull sarkában van, Pérez pedig 2 helyet bukott

Forrás :