fbpx

Vasseur a monacói győzelem után háborút indítana az F1-es bajnoki címért

A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur az olasz alakulat monacói győzelme után utalt a bajnoki cím megszerzésére az idei szezonban.

Charles Leclerc vasárnap a pole pozíciót sikerre vitte, és pályafutása során először nyert hazai pályán. A győzelem a Ferrari eddigi második győzelmét jelentette az idényben, miután márciusban Carlos Sainz révén diadalmaskodtak az Ausztrál Nagydíjon. A Ferrari bajnoki cím hajszolása egészen a 2008-as szezonig nyúlik vissza, azonban a McLarennel együtt a Red Bullnak is fokozott kihívást jelentett a jelenlegi szezon első fordulóiban. Vasseur a médiának, többek között a RacingNews365-nek beszélt erről:

„Ha megnézzük az elmúlt három-négy versenyt, mindenkivel egy tizeden belül voltunk, még a hosszú etapokon is. Miamiban 40 kört tettünk meg, hogy két másodperccel Max mögött fejezzük be, Imolában pedig 36 kör volt hat másodpercért. Azt hiszem, most már legalább három csapat versenyképes, ugyanakkor a Mercedes sincs olyan messze. Ez a három csapat képes harcolni a pole pozícióért, képes küzdeni a győzelemért. Ez izgalmas, és bízom benne, hogy ez így lesz a szezon végéig.”

A Red Bull az első nyolc futamból ötöt megnyert, a McLaren és Lando Norris pedig a hónap elején Miamiban aratott győzelmet. Miközben dicsérte a Ferrari előrelépését, Vasseur azt is előrevetítette, hogy az élmezőny sorrendje futamról futamra változni fog, ami a bajnoki küzdelem késői szakaszába hozza majd el a címmérkőzést:

„Az biztos, hogy pályáról pályára hol a Red Bullnak lesz előnye, vagy a Ferrarinak, vagy a McLarennek. Opportunistának kell majd lennünk, ez nem mindig volt így a múltban, tavaly túl sok pontot vesztettünk. Idén hatalmas lépést tettünk előre ezen a téren is. Sokkal opportunistábbak vagyunk, és ez így is marad a szezon végéig, szoros lehet a vége.”

F1 pontverseny: A Ferrari már a Red Bull sarkában van, Pérez pedig 2 helyet bukott

Forrás :