fbpx

Mennyire jelent valós opciót a Williams Schumacher számára?

A Mercedes kötelékébe tartozó Mick Schumacher szeretne visszatérni a Forma-1-be. Lehetőségei korlátozottak, ám újabban a Williams csapat neve merült fel.

A legendás brit istálló Alex Albonnal hosszú távra tervez, ám az amerikain csapattárs, Logan Sargeant jövője nagyon bizonytalan lábakon áll. Teljesítménye messze elmarad a várttól, így minden jel szerint 2025-ben már nem lesz a mezőny tagja.

Noha Schumacher hivatalosan a Mercedes tartalékversenyzője, házon belül Kimi Antonelli személyében egy olyan riválisa van, aki könnyen ellökheti őt egy F1-es üléstől.

A német f1-insider.com ennek apropóján összefoglalta, hogy mennyire reális annak az esélye, hogy Schumacher kékbe öltözzön.

Elsőként Timo Glockot, a német Sky szakértőjét idézték, akinél egyértelmű a döntés.

„Az én szememben, csak egy ember jöhet számításba, ha a szezon vége előtt menesztik Logan Sargeantet, Mick Schumacher. Neki van meg egyedül a kellő tapasztalata, hogy a helyére ugorjon.”

Miközben az egykori Mercedes-alkalmazott, jelenlegi Williams főnök James Vowless megerősítette, hogy az amerikai helye veszélyben, de több jelöltjük is van.

„Számolunk Logannel, de teljesítenie kell, mert az ülése veszélyben. Hoznia kell az eredményeket és segítek neki ebben. Ugyanakkor tárgyalunk más versenyzőkkel is, mert fel kell készülnünk a következő évekre.”

Hiába az F1-es rutin, a jelek szerint a szupertehetségnek tartott olasz, Kimi Antonelli mellett nem lesz esélye, mivel sajtóértesülések szerint maga Vowles fordult kérvénnyel az FIA-hoz, hogy még 18 éves kora előtt megkapja a szuperlicenszet a fiatal pilóta.

Ezt megerősíti a nagybátyj, Ralf Schumacher is, aki nemrégiben kijelentette, hogy kizárt dolognak tartja, hogy unokaöccse a Williamshez kerüljön, akinek a sorsa nem most fog eldőlni, és még tovább nehezíti a dolgot, hogy nem is a Williams kezében van, mivel a Mercedes és Toto Wolff szava is sokat fog nyomni a latba.

Schumacher visszatérhet az F1-be, ha az Alpine pilótái továbbra is balhéznak

Forrás :