fbpx

Már nem kell Newey a Ferrarinak? 4 csapat versenyez a kegyeiért

Továbbra is az egyik legizgalmasabb kérdés a Forma-1-ben, hogy hová igazol a sztártervező Adrian Newey. Mivel az már kiderült, hogy az év végével távozik a Red Bulltól.

Newey már nyíltan kifejezte, hogy szeretne még egy utolsó kihívást vállalni azF1-ben, de azt is jelezte, hogy kissé kimerült, és szüksége van egy kis pihenésre. Ugyanakkor leendő új munkaadója minden bizonnyal azt szeretné, ha a brit minél korábban, már 2025-ben kezdene nála, hogy minél nagyobb szerepet kapjon a 2026-os autó építésében. Ez ez azért nagyon fontos, mert 2026-tól váloznak a technikai szabályok a sportban.

Egy ideig úgy tűnt hogy a Ferrari lesz a szerencsés, mely csapat megszerzi magának Newey-t. Már azt rebesgették, hogy a küszöbön van a megállapodás, ezt azonban a Newey és menedzsere, Eddie Jordan is cáfolta.

Most viszont az Auto, Motor und Sport állítólag arról számolt be, hogy a maranellói csapat már nem érdeklődik a tervezőmérnök iránt.

A német kiadvány szerint úgy tudni, hogy a Williams és a McLaren is felvette a kapcsolatot Newey-val. A 65 éves britnek mindkét csapattal van közös múltja. 1991 és 1996 között a Williamsnél dolgozott, majd 2005-ig a McLarennél, mielőtt a Red Bullhoz került volna. Mindhárom csapatnál világbajnoki címekre alkalmas autókat épített.

Viszont az AMuS úgy tudja, hogy a Mercedes és az Aston Martin is beszélt Newey-val. Kétségtelen, hogy mindkét alakulatnak jót tenne Newey segítsége.

Russell szerint a Mercedes mérnökei a legsikeresebbek, Newey nélkül is

Forrás :