fbpx

Antonelli legyőzte Russellt a teszten, fő esélyes lett a Mercedesnél

Olaszországból érkező sajtóhírek alapján igencsak kedvező helyzetbe került Kimi Antonelli. A forrás szerint az olasz tehetség annyira meggyőzte a Mercedes vezérkarát, hogy ők számukra nem kérdés, hogy ki legyen Lewis Hamilton utódja.

Silverstone-ban rendezett egy felmérő, privát tesztet a Mercedes, Kimi Antonelli és a jelenlegi pilóta George Russell, valamint a tartalékpilóta Mick Schumacher részvételével. A legendás aszfaltcsíkon megrendezett teszt során igencsak meggyőzte a Mercedes vezetőségét a bolognai versenyző.

A három pilóta felváltva vezette a németek 2022-es W13-s autóját. Az időmérős etapokon (lágy gumi, kevés üzemanyag) hasonló tempót futott, mint rutinosabb kollégája Russell, míg a hosszabb etapokon pedig le is győzte őt.

Ezzel pedig meggyőzte a Mercedes felsővezetését, ugyanis náluk a 15 igazgatósági tag dönt a csapatot érintő fontos kérdésekről, így a pilóták helyzetéről is. A forrás szerint pedig kivétel nélkül valamennyi vezetőt meggyőzte, hogy neki kell kapnia Lewis Hamilton megüresedett ülését.

Esetében már csak a szuperlicensz (augusztusban lesz 18 éves) kérdése, illetve Logan Sargeant helyzete a kérdés, de a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy miután betölti a 18-at, beül a Williamsbe az amerikai helyére, így a szezon második felét akklimatizálódással töltheti, hogy 2025-ben már a gyári alakulat állandó versenyzője lehessen.

Kimi Antonelli Schumacher „ellen” vezethet az F1-es ülésért