fbpx

Verstappen elunta magát, majd értékelt: Ez nem versenyzés!

Max Verstappen változást követel, miután elunta magát a többnyire eseménytelen Monacói Nagydíjon.

Az előzés mindig is kihívást jelentett a hercegség szűk utcáin, és ez idén sem volt másképp. A rajt utáni baleset rögtön piros zászlós szakaszt eredményezett, majd az újraindítást követően elkezdődött a vonatozás és a stratégiai állóháború. Ezúttal még a boxkiállások sem nyújtottak izgalmakat, mivel a legtöbben ,,ingyen” cseréltek a megszakítás alatt.

A pole pozíciót megszerző Charles Leclerc nyerte meg a versenyt, míg mögötte, a pontszerző helyeken sem történt változás az időmérőn megszerzett rajthelyekhez képest.

Ezt nehezményezte a háromszoros világbajnok is, aki a verseny utolsó szakaszában friss gumikon támadta George Russellt, ám előzési lehetőséget nem tudott teremteni magának.

,,A piros zászlós szakasz után tönkre ment a stratégiánk, mivel a végére kellett tennünk a közepes abroncsokat és mindenki kapott egy ingyen kiállást. Emiatt nagyon spórolni kellett, csak tisztes távolságból követhettem George-ot (Russell). Nagyon elmaradtunk az eredeti tempónktól, mivel a gumikat kellett óvnunk. Elég unalmas volt, szó szerint félgázzal mész ilyenkor az egyenesekben. Egy fokozattal lejjebb is kapcsolsz a megszokotthoz képest.  Többé-kevésbé négy másodperccel lassabb köröket autóztunk, így ez nem igazán nevezhető versenyzésnek” – magyarázta a holland a verseny után.

Monaco presztízsértékét a Red Bull versenyzője sem vitatja, ám változtatásokat sürget annak érdekében, hogy a verseny élvezetes legyen.

,,Először is, ha lehetőségünk lenne néhány dolgon változtatni, akkor ezt szeretnénk megtenni. Még izgalmasabbá kell tenni a szakaszokat. Összességében a hétvége nagyon király, csak sajnos a vasárnap elég unalmas. A táj még mindig elképesztő. Ha megtalálhatnánk a módját annak, hogy jobb legyen a versenyzés itt, miért ne tennénk? Én ezt a megoldást preferálnám” -tette hozzá Verstappen.

Forrás :