fbpx

Schumacher visszatérhet az F1-be, ha az Alpine pilótái továbbra is balhéznak

Az Alpine lehetőséget adhat Mick Schumachernek, hogy visszatérjen a Forma-1-es pályafutásához, a jelenlegi versenyzőik közötti feszültség közepette.

Schumacher, a legendás hétszeres bajnok Michael fia két évnyi királykategóriás tapasztalattal büszkélkedhet. Ezeket a szezonokat a Haasnál töltötte, de a 2022-es idény után menesztették. Ezt követően a Mercedes tartalékversenyzői pozícióját biztosította be magának, ám eddig még nem volt lehetősége arra, hogy a neves csapatnál versenyezzen. Idén csatlakozott az Alpine World Endurance Championship programjához, és a jövő hónapban részt vesz a híres Le Mans-i 24 órás versenyen.

A francia csapattal való közelmúltbeli kapcsolata kikövezheti az utat az F1-es csapatukban egy hely megszerzéséhez. Esteban Ocon és Pierre Gasly szerződése is lejár az év végén, és a páros a monacói összecsapást követően újra összeveszett. Ocon egy merész, de félresikerült kísérletet tett arra, hogy megelőzze csapattársát az első körben. A manőver ütközéshez vezetett, Gasly jobb első kereke felemelte a másik Alpine autót a földről, de Ocon szerencsére nem borult fel – írja a Mirror.

A stewardok megbüntették Ocont, aki később a közösségi médiában beismerte a hibáját. Ennek ellenére egy elkeseredett csapatfőnök, Bruno Famin a francia médiának azt mondta, hogy „következményei” lesznek Oconnak a Gasly elleni „támadása” után. Famin dicsérte Schumachert, mint potenciális csapattagot a jövő évre, a német Sky-nak kifejezve elégedettségét a 25 éves versenyzővel:

„Nagyon elégedettek vagyunk Mickkel, szupergyors. De a WEC-ben nem ez a lényeg, hanem az, hogy folyamatosan magas szinten vezess, és jó csapatszellem legyen.”

Dicsérte Schumacher alkalmazkodóképességét és csapatmunkáját is:

„Igen le vagyok nyűgözve tőle, mert az első naptól kezdve alkalmazkodott a hosszú távú versenyekhez. Nagyon remek a kapcsolata a csapattársaival. Minden nyitott 2025-re, mindenki mindenkivel egyeztet. Hiba lenne, ha Mick nem lenne rajta a listánkon.”

Timo Glock, korábbi F1-es pilóta is beszélt az Alpine-nál tapasztalható feszültségről és az ezzel járó esélyről Micknek:

„Szerintem van nyugtalanság Ocon és Gasly közt. Egyikük sem elégedett a jelenlegi helyzetével az Alpine-nál. Ezért van nagy lehetősége Micknek. Neki csak meg kell próbálnia továbbra is lenyűgözni a WEC-ben nyújtott teljesítményével, és továbbra is tartania a lábát az ajtóban, és megmutatni magát. Ez az egyetlen módja annak, hogy jövőre bekerüljön egy versenyülésbe. Remélem, hogy így lesz, megérdemelné.”

Maga Schumacher, amikor Monte-Carlóban megkérdezték, osztotta rendíthetetlen elképzelését:

„A célom és az álmom az, hogy újra a Forma-1-ben versenyezhessek. Ez mindig is így volt, és mindig is így lesz. Ezért kell gondoskodnunk arról, hogy a dominó az én irányomba boruljon el, és remélhetőleg végül én kapjak egy ülést. Amit tehetek, hogy egyszerűen a legjobb teljesítményemet nyújtom a WEC-ben és a Forma-1-ben is, és tartalékversenyzőként továbbra is jól teljesítek a csapatnak, és továbbra is irányítom az egyeztetéseinket.”

Kompenzációt kapott a Schumacher család a kamu interjú miatt

Forrás :