fbpx

Pérez még ,,remeg” és nem érti, hogyan úszta meg ezt Magnussen

Sergio Pérez még a balesete hatása alatt volt a futam után, és nem értette miért nem büntették meg Kevin Magnussent.

A rajt után rögtön balesettel kezdődött a Monacói Nagydíj, mivel a hátsó traktusból rajtoló dán egy merész manőverrel akart bemenni a mexikói mellé, ám helyhiány miatt ütközés lett a manőver vége. Az eset kapcsán Nico Hülkenberg is a kiesettek névsorát erősítette, míg a versenyirányításnak meg kellett szakítania a futamot a sok törmelék és a súlyosan károsodott szalagkorlát miatt.

A piros zászlós szakasz alatt a stewardok közölték, hogy nincs szükség mélyebb vizsgálatra, így nem is büntettek meg senkit az első körös incidens miatt. Így Magnussen vélhetőleg az eltiltást úszta meg, míg a Red Bull versenyzője értetlenül állt a történtek előtt.

Pérezt a nagymértékű ütközés miatt elővigyázatosságból az orvosi központba rendelték, ám a vizsgálatok nem mutattak semmilyen rendellenséget. Miután visszatér az interjúzónába, így nyilatkozott az esetről:

,,Ez egy kicsit megrázó volt, elég erős volt az ütközés. Ha megnézitek a fedélzeti kamerámat, nem lehet felfedezni egyik szögből sem Kevint (Magnussen), még csak a közelemben sem volt. A fal viszont egyre közelebb és közelebb került, míg ő csak nyomta. Az ilyen eseteknek általában csak egy kimenetele van. Vagy az én autómmal ütközött, vagy korlátnak…egyszerűen nem volt ott hely két autónak. Egy bizonyos ponton túl rá kell jönnöd arra, hogy itt az ideje visszalépni, mielőtt a dolognak rossz vége lesz. Én is voltam már számtalanszor ilyen szituációban, voltam a hátsó autó” – magyarázta a mexikói versenyző.

Mikor Péreznek elmondták, hogy Magnussen szerint több helyet kellett volna hagynia, a Red Bull pilótája így reagált:

,,Első sorban nem kellett volna ott lennie, ez egyértelmű. Egy olyan szituációból csak a következő lehetőségekkel lehet távozni: vagy én megyek a falnak, vagy ő megy a falnak, vagy egymás autójának megyünk. Mégis hogyan akar több helyet, ha nem is volt eleve mellettem? Van egy pont, mikor látod, hogy közeledik a fal és hátrálnod kell. Ahogy mondtam, én is voltam már olyan szituációban, mikor engednem kellett.”

A 34 éves versenyző azon viszont meglepődött, hogy a versenyfelügyelők nem büntették meg a Haas pilótáját.

,,Nagyon meglepődtem. Elengedték az első kört, hadd versenyezzenek. Viszont ez így még veszélyesebb, mivel nyomni fogják és egy ponton túl majd összeütköznek. Szerintem ez veszélyes versenyzés volt.”

Christian Horner sem értette, miért nem vizsgálták az esetet:

,,Meglepett, hogy nem is vizsgálták, mivel elég nagy incidens volt. Tekintettel arra, hogy egy olyan részen próbálkozott, ami folyamatosan szűkűl, elvárható lett volna, hogy visszavegyen. Nem csak Checo és a saját autóját tette tönkre, hanem a csapattársáét is. Nem volt ez túl okos dolog.”

Forrás :