fbpx

A Red Bull elárulta, hogy mennyi lesz Perez monacói balesetének a költsége

Sergio Perez Monacói Nagydíjon történt balesete és a tönkrement Red Bullja akár hárommillió dollárjába is kerülhet az istállónak, véli Dr. Helmut Marko.

Perez a 16. helyről rajtolt, miután a Q1-ben kiesett, és a 18. helyről került előrébb, miután a Haas párosát, Kevin Magnussent és Nico Hülkenberget kizárták a hátsó szárnyuk műszaki hibája miatt. Az első körben az emelkedőn Magnussen megpróbált Perez mellé kerülni, de nagy sebességnél a korlátba pakolta a mexikóit, ami kiszakította a felfüggesztést a rögzítési pontjaiból és tönkretette a versenyautót.

Hosszú piros zászló következett a korlát javítása miatt, Perez pedig Magnussent szidta, miközben a stewardok elutasították a további vizsgálatot, majd Marko állítása szerint a Red Bullra többmilliós helyreállítási költség vár. A német Skynak nyilatkozott:

„Ez körülbelül két-három millióba kerül nekünk, és a költségvetési plafon mellett ez természetesen óriási hátrány. Ez egy újabb olyan baleset, amelyben Magnussen is érintett volt. Hála Istennek jól végződött, de ez egy kritikus helyzetet teremtett. Meglepett ugyanakkor, hogy a stewardok milyen hamar elintézték az ügyet. Ezek olyan döntések, amiket aligha lehet befolyásolni, de ez egyszerűen nagyon veszélyes volt.”

F1 pontverseny: A Ferrari már a Red Bull sarkában van, Pérez pedig 2 helyet bukott

Forrás :