fbpx

Vettel többször bepróbálkozott a Red Bullnál, de a csapat elutasította

Helmut Marko elmondta, Sebastian Vettel többször felkereste a Red Bullt a visszatéréssel kapcsolatban, és arra is kíváncsi volt, miért nem hajlik a csapat az együttműködésre.

2022-ben, a Magyar Nagydíj keretein belül jelentette be a négyszeres világbajnok, hogy szögre akasztja a sisakot. A német versenyző a 2023-as évet a családjával töltötte, míg idén a Porsche autóját tesztelhette a Le Mans-i 24 órás versenyre való felkészülés alatt. Ugyan reálisnak tűnt a további együttműködés és Vettel kategóriaváltása, ám végül ez az összekapcsolódás ennyiben kimerült.

Az Emilia Romagna Nagydíjon a 36 éves pilóta ismét autóba ülhetett, és vezethette a McLaren MP4/8-as autót (az utolsó versenygép, amivel a brazil világbajnok egy teljes szezont ment) ezzel is leróva tiszteletét Ayrton Senna és Roland Ratzenberger előtt.

Ugyan az elmúlt hétvégén a négyszeres világbajnok a tőle megszokott módon bagatellizálta el a visszatérés lehetőségét, ám a Red Bull tanácsadója Monacóban elárulta, Vettelt nagyon is érdekelte a versenyzés lehetősége.

A világbajnok istállónál alkalom adtán lehetne is egy üres hely, mivel Sergio Pérez szerződése 2025 végén lejár, ám az osztrák vezető szerint egykori versenyzőjüknek nem lenne szerencsés, ha Max Verstappen mellé kellene beülnie.

,,Újra és újra megkérdezett minket. Ám nem hinném, hogy Verstappen mellett kellemes lenne a számára” – mondta Marko a Motorsport-Total.com-nak.

Az osztrák istálló tanácsadója hozzátette, egykori protezsáltja azért vonult vissza, mert több időt szeretne a családjával tölteni, így egy teljes szezon a Forma-1-ben túl időigényes lenne a számára. Marko a hosszútávú versenyzésben és a WEC-ben látja a jövőt Vettelnél, mivel a 8 futamos versenynaptár ideális lehetne a 36 éves pilótának.

Ugyan a négyszeres világbajnok fiatalabb, mint Lewis Hamilton és Fernando Alonso, így nem az életkora lesz az akadály, ha mégis a Forma-1-be találna vissza. Ugyanakkor Marko két kérdéssel lesöpörte ezt a lehetőséget az asztalról:

,,Visszatérés? Hova, melyik csapathoz?”