fbpx

Verstappen attól tart, hogy az RB20 problémáit nem lehet megoldani

A monacói időmérőt követően Max Verstappen kételkedik abban, hogy versenyautója problémái orvosolhatóak.

A holland versenyző pole pozíciós sorozat tegnap megszakadt, miután Charles Leclerc bizonyult a leggyorsabbnak.  A 26 éves versenyző a Q3 elején falhoz ért, így csak a harmadik helyre volt elég a legjobb ideje, miközben a többiek javítottak. A Red Bull pilótája ugyanakkor nem tudott most semmivel előrukkolni, így csak a 6. helyről kezdheti majd meg a mai futamot.

Verstappen egész hétvégén pattogásra panaszkodott, valamint arra, hogy nem tudja megfelelően bevenni a rázóköveket és a bukkanókat. Pénteken, a szabadedzések után egyenesen egy kenguruhoz hasonlította magát.

A háromszoros világbajnok az időmérő után úgy érezte, a problémát nem fogják tudni idén orvosolni, mivel még nem is tudják mivel állnak szemben.

,,Először is, meg kell értenünk, hogy mi ez az egész, mert egyértelműen ez még hiányzik. Keményen fogunk dolgozni azon, hogy megtaláljuk a probléma forrását, és persze meg is akarunk tőle szabadulni. Azt viszont nem tudom, hogy még idén sikerül-e ezt megtennünk, de remélhetőleg jövőre már igen” – nyilatkozta Verstappen.

A holland versenyző ugyanakkor elmondta, vannak még területek, ahol javulni és fejlődni szeretnének.

,,Van egy egyértelmű irány, mivel tisztában vagyunk azzal, hogy egyes területeken még eléggé hiányzik a teljesítményünk. Ha azt orvosolni tudjuk, akkor az autónk jobb lesz minden pályán. Spanyolországban például nincsenek bukkanók, így itt jobb teljesítményre számítunk, viszont a versenynaptárban vannak még olyan aszfaltcsíkok amik nem lesznek ideálisak nekünk. Mindenesetre tudnunk kell, hogy min kell javítanunk.”

Forrás :