fbpx

Forma-1-es könyvajánlók kicsiknek, gyereknapra!

Némileg rendhagyó könyvajánlóval jelentkezem most. Gyereknap alkalmából olyan Forma-1 (és egyéb) témájú könyveket mutatok most, melyek kimondottan kisgyerekek számára készültek.

Talán hallottatok már Maria Isabel Sánchez Vegara „Little people, Big dreams” könyvsorozatáról, melynek példányai egy-egy világhírű ember életét mutatja be röviden, kisgyerekek számára is érthető formában. Színészek, zenészek, feltalálók, sportolók, de még Diana hercegnő is szerepel az elkészült könyvek között.

A sportrolókról készült könyvek közt megtalálható Ayrton Senna és Lewis Hamilton is. Ezek közül a Hamilton-könyv magyar nyelven is kapható ám a Senna-kiadvány csak angol nyelven érhető el.

A magyar nyelven „Kicsikből nagyok” címen futó sorozat leírása a következő:

„Ismerd meg kiemelkedő emberek – tudósok, művészek, újítók – életét! Valamennyien hihetetlen dolgokat vittek véghez, pedig életüket ők is nagy álmokat dédelgető kisgyerekként kezdték.”
A Hamilton és a Senna könyv is 32 oldalas, színes rajzokkal gazdagítottak.

„A kis Lewis gyermekkora autókkal, motorkerékpárokkal és a Forma-1-es versenyek nézésével telt, édesapjával” – áll a Lewis Hamiltonról szóló könyv fülszövegén. „Ötödik születésnapjára kapott egy távirányítású versenyautót, és csatlakozott egy helyi klubhoz. Nehéz volt ott az egyetlen fekete gyermeknek lenni, de hallgatott az apja szavaira: ‘Az eredményeid beszéljenek helyetted’. Hobbija gokartversenyzéshez vezetett, és 10 évesen ő lett a brit kadet gokartverseny legfiatalabb győztese. Nem sokkal később a McLarennél kezdett versenyzői képzésbe, és a ranglétrán felemelkedve később már Forma-1-es nagydíjakon versenyzett.”

„Elképesztő sikerei ellenére – a Forma-1-ben elért legtöbb diadal rekordjától kezdve a lovaggá ütéséig – Lewis sosem felejtette el, honnan jött. Ma a faji igazságosság és a faji sokszínűség mellett kampányol a sportban, valamint a pozitív mentális egészség és a környezetvédelmi kérdések szószólója.”

A magyar nyelvű Hamilton-könyv ide kattintva előrendelhető.

A Senna-könyv fülszövege a következő:

Ayrton Senna F1, könyv

„Attól a pillanattól kezdve, hogy apja a négyéves Ayrton Sennának egy gokartot adott, az beleszeretett az autóversenyzésbe. Ayrton már fiatal korában ígéretesnek mutatkozott, és a Forma-1-es világot egy csapásra meghódította, bajnokságot bajnokság után nyert, és a sportág történetének egyik legnagyobb versenyzőjévé vált. A pályán kívül a hátrányos helyzetűek oktatásáért dolgozott hazájában, Brazíliában. Ez az inspiráló könyv stílusos és mókás illusztrációkkal, valamint a végén extra tényekkel, többek között egy életrajzi idővonallal, történelmi fotókkal és a szupersztár versenyző életének részletes bemutatásával készült.”

A könyvet – angol nyelven – ide kattintva rendelheted meg.

A teljes könyvsorozatot ide kattintva nézheted végig.

Az összes korábbi motorsportos témájú cikkünket ide kattintva találod.

Räikkönen útján járva Heikki Kulta bemutatja, hogyan kell jó könyvet írni!