fbpx

Alonso és Pérez is a forgalmat okolja a korai időmérős búcsúért

Charles Leclerc hazai közönség előtt nyerte meg a monacói időmérőt. A kvalifikáció nagy vesztesei pedig Fernando Alonso és Sergio Pérez, akik már a Q1 végén elköszöntek.

A Red Bull mexikói versenyzője egész hétvégén szemmel láthatóan szenvedett, így az ő kiesése nem meglepetése, csupán csak az, hogy már az első szakaszban megtörtént. Nála nagyobb szenzáció, a látszólag sokat javuló Aston Martin szintén korai búcsúja.

Az edzés után mindkét pilóta érthetően csalódott volt és a forgalmat tette felelőssé a csalódást keltő eredmény miatt.

„Az én gyorskörömön is volt forgalom, épp elég volt, hogy veszítsek néhány tizedet. Drámai módon megváltoztatta az egész körömet. Sajnos nem sikerült összerakni, aminek ez a sajnálatos eredménye lett.” – fogalmazott Pérez a leintés után.

„Ez egy rossz nap volt számomra, mert így semmiben sem reménykedhetünk holnapra. Teljesen kívül esünk mindentől, nagy kihívás lesz felzárkózni” – tette hozzá.

Sorstársa, Fernando Alonso is hasonló hangulatú interjút adott az időmérő edzés után.

„A mai edzésen láttuk a fényt az alagút végén, az ötödik hellyel, majd ezután visszaestünk. Szerintem megvolt a tempónk ahhoz, hogy továbbjussunk. Ehhez elég lett volna teljesíteni egy ideális köridőt. De mint mindig, ezt akkor kell odatenni, amikor lehetőséged van rá. A forgalom, amivel találkoztam, az elég volt a kieséshez.”  vélekedett a spanyol.

Leclerc pole Monacóban, Pérez Sargeanttől is kikapott

Forrás :