fbpx

Vettel ismét beszélt a visszavonulásáról, és hogy visszatérne-e: Még mindig fáj

Sebastian Vettel Imolában bevallotta, hogy az, hogy versenyhelyszínen volt, meghozta a kedvét ahhoz, hogy egy „versenyképes autóban” visszatérjen a Forma-1-be. De aztán elhessegette ezeket a gondolatokat. 

Vettel négyszeres világbajnokként 2022 végén vonult vissza az F1-ből. Imolában azonban újra a volán mögé ült, hogy Ayrton Senna és Roland Ratzenberger halálának 30. évfordulóján Senna McLaren MP4/8-asát vezesse.

Az Aston Martin, Vettel utolsó Forma-1-es csapata, a konstruktőri bajnokságban a 7. helyen állt, amikor a német úgy döntött, hogy búcsút int az F1-nek.

Arra a kérdésre, hogy hogyan érzi magát, Vettel így válaszolt a Channel 4-nak: „Jól vagyok. Élvezem az időt, különösen a gyerekekkel.”

„Nyilvánvalóan hiányzik a Forma-1 az ilyen napokon, amikor süt a nap, az emberek itt vannak, telt ház van. [Ilyenkor] Szeretnék egy versenyképes autóban ülni, és csak a rajtrácson lenni.”

Így aztán adta magát a kérdés tovább fejtegetése: vajon tervez-e Vettel visszatérni a Forma-1-es mezőnybe?

„Nem úgy néz ki” – mondta. „Mert úgy gondolom, hogy nekem nagyon határozottan megvan a módszereim arra, hogy hogyan kell csinálni a dolgokat.”

„Nos, sok minden hiányzik, igen, de vannak olyan dolgok is, amelyek nem működnek együtt.”

„Nagyon nehéz döntés volt [a visszavonulás]. Még mindig fáj. Azt hiszem, most már jobb, így másfél év távlatában, de igen, azt hiszem, nagyon megbékéltem vele, és élvezem az új életemet.”

„Csodálatos volt ma a pályán lenni és [érezni] a szurkolást, ami egy picit talán nekem is, de valójában nyilván Ayrtonnak és Rolandnak szólt” – idézte Vettelt a PlanetF1.com.

„Azt hiszem, nagyon kiváltságos voltam, hogy olyan karrierem volt, olyan életem, amilyen volt, és olyan támogatásban részesültem, amilyenben. De nem úgy ébredek fel reggelente, hogy hiányoznak azok a pillanatok a dobogón, amikor az emberek a nevemet kiabálják. Azt hiszem, eléggé reálisan állok az élethez, a próbálkozásokhoz és az új kihívásokhoz.”

Vettel egyik fő indoka a visszavonulás mellett a családja volt. Több időt szeretett volna a feleségére és a gyerekeire szánni. Azóta pedig még tovább duzzadt az F1-es versenynaptár, már 24 versenyhétvégéből áll egy szezon.

„Rengeteg dolog van, ami hiányzik, és van, ami nem hiányzik, szóval ez mindig kétoldalú dolog” – mondta.

„Úgy értem, a Forma-1 manapság nagyon-nagyon intenzív. Ha megnézed a menetrendet, a versenyek számát, azt hiszem, ezt nem csak versenyzőként érzed – úgy szerintem valószínűleg még szerencsés is vagy – hanem szerelőként, mérnökként, a Forma-1-es paddockban dolgozóként [érződik igazán], és szerintem ti [a sajtó munkatársai] is [érzitek].”

„Szóval, nehéz döntés volt, amikor ezt meghoztam. Gondolkodtam a visszatérésen, és már előre tudtam, hogy gondolkodni fogok rajta. De végül semmi sem változott. Továbbra is elégedett vagyok a döntésemmel.”

Vettel vallomása: Hubert tragédiája után majdnem visszavonult

Forrás :