fbpx

Hamilton radikális változtatásokat sürget a Monacói Nagydíjon

Lewis Hamilton felszólította a Forma-1 főnökeit, hogy találjanak ki egy „új formulát” a Monacói Nagydíjra, hogy a verseny ne legyen annyira „unalmas”.

Magát a Monacói Nagydíjat az elmúlt években több kritika érte az előzések hiánya miatt, mivel az autók egyre szélesebbek, és csak egyetlen fontos előzési pont van – a tengerparti sikán. A múltban már volt szó a pálya áttervezéséről, hogy több előzési lehetőséget biztosítsanak, a háromszoros monte-carlói győztes Hamilton pedig felszólította az F1 irányítóit, hogy változtassanak az F1 leghíresebb futamának a hétvégi formuláján. Hamilton a médiának, többek között a RacingNews365-nek is ezt találta mondani:

„Monaco nem igazán változott. Az autók egyre nagyobbak, és hatalmas egy baleset kockázata a korlátok miatt. Bárcsak szélesebbek lennének az utak, és a pálya, de nem hiszem, hogy ez valaha is így lesz, mert ez csak egy kis hely. A verseny folyamatosan nagyjából ugyanaz, ez egy egykiállásos futam, szóval azt mondanám, hogy talán ha speciális gumik lennének erre a versenyre, akkor több boxkiállás lenne, az nagyobb változatosságot teremtene. Az F1 főnökei igazán kitalálhatnak egy speciális hétvégét, erre a konkrét hétvégére valami új formulát kellene bevezetniük, ahelyett, hogy csak ugyanaz lenne. Lehet, hogy vasárnap elalszol a futam alatt, tehát valami mást kellene létrehozni, nem tudom, hogyan, de jó lenne.”

Az elmúlt években a Miami és a Las Vegas-i Nagydíjat úgy emlegették, mint amelyek átveszik Monaco helyét a királykategória ékköveként – de ezt Hamilton visszautasította, és két másik pályára mutatott, amelyek szintén szerepeltek az első, 1950-es világbajnoki naptárban:

„Monaco mindig megállja a helyét, mindig fölötte fog állni a többinek, de a látványosságra nem mindig ők a legjobbak. Ugyanakkor mindig ott lesz fent a Silverstone és Monza mellett, mert ezek a sportágunk koronaékszerei.”

Hamilton megmondta Wolffnak, hogy kit látna szívesen utódjaként a Mercedesnél

Forrás :