fbpx

A Red Bull szerződést ajánlott Pereznek, de számára ez elfogadhatatlan

A Red Bull új szerződést ajánlott Sergio Perez részére, de mexikói hírek szerint elutasította azt, és ellenajánlattal élne.

A mexikói pilóta lenyűgözően teljesített idén, miután az évad kezdetén nagy nyomás alatt állt, hogy megtartsa a helyét a Red Bullnál. Perez szerződése az idei szezonban lejár, és a Red Bull tudja, hogy autójukba a paddock minden szegletéből tehetséges pilóták áhítoznak. Sergio teljesítménye állítólag meggyőzte őket arról, hogy megtartsák őt – legalább egy évre. A Red Bull a Fox Sports Mexico szerint egyéves, a 2025-ös idényre szóló szerződést küldött Pereznek. Perez ugyanakkor egy kétéves szerződést tartalmazó ellenajánlatot küldött vissza, amit a Red Bull utasított vissza. Mexikóból származó beszámolókban így fogalmaznak:

„A csapat már előállt a szerződéssel, az egy évre szól. Felajánlották Checónak, ő pedig azt mondta, hogy „hmm, át kell néznünk.”… Az ügyvédei ezen folyamatban vannak most, de Checo egy kétéves ellenajánlatot nyújtott be, amire a Red Bull egyből nemet mondott.”

Az ügy azonban nem halott. Még mindig születhet egyezség egy évre, egy második évre szóló opcióval. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner az F1-es Emilia Romagna Nagydíj után nagyon óvatosan beszélt Perez jövőjéről:

„A teljes versenyzői piac mozog, és pontosan tudjuk, hogy hol tartunk, és mik a lehetőségeink. A számunkra megfelelő időben fogunk döntéseket hozni a jövőt illetően.”

Hornert konkrétan arról is kérdezték, hogy tárgyalnak-e Perezzel a szerződésről, mire ő így felelt:

„Checo mindig is nagyon egyenes ember volt, akivel lehet tárgyalni, tehát nem számítanék arra, hogy ebből gond lenne.”

Perez idén eddig négy dobogós helyezést szerzett, minden alkalommal csapattársával, Verstappennel együtt nyerte meg a nagydíjat, álomeredményt szállítva ezzel munkaadójuknak.

F1-es pontverseny: Péreznek már hátrafelé kell figyelnie!

Forrás :