fbpx

Sainz már az utolsó idegszálunkon táncol, újabban a Williamsszel tárgyal

Carlos Sainz jövője az elmúlt hetekben heves találgatások tárgyát képezte, miközben a jövő évi versenyzői ülését próbálta véglegesíteni.

Úgy tudni, hogy ajánlatot kapott a Sauberhez való csatlakozásra egy hosszú távú szerződéssel, amely 2026-tól az Audi üzemi csapatává válásig tartana. A német gyártó mielőbbi döntést szeretne, mivel szeretné rendezni a felállását, hogy a többi kulcsfontosságú alapot hosszú távon a helyére tehesse.

Sainz azonban nem akarta elsietni a döntést, hiszen a Red Bullnál és a Mercedesnél potenciális lehetőségek nyílhatnak meg. Ezek az esélyek azonban egyre halványulni látszanak, mivel a Red Bull valószínűleg megtartja Sergio Pérezt egyéves szerződéssel, a Mercedes pedig Andrea Kimi Antonelli F2-ből való előléptetése felé hajlik.

Állítólag a spanyol tárgyalásokba kezdett a Williamsszel. Az alakulatnak már van szerződése Alex Albonnal, és a csapatfőnök, James Vowles olyan infrastrukturális változtatásokat szorgalmaz, amelyek reményei szerint segíthetnek a feljebb lépni a rajtrácson.

A múlt hétvégi Imolai Nagydíjon Vowles elmondta, hogy a csapat mindent megtesz annak érdekében, hogy a következő néhány évben a lehető leggyorsabban fejlődjön – még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy a jelenlegi teljesítménye nem kiemelkedő.

Bár sokan azt gyanították, hogy Sainz kénytelen lesz elvállalni az Audi vezetését, mert a Mercedes és a Red Bull helyzete nem ígéretes, Monacóban utalt arra, hogy a helyzet valójában más, mint amit az emberek gondolnak.

„Csak minden lehetőséget leteszek az asztalra, és meghozom a helyes döntést. Csak annyit mondhatok, hogy amint döntök, minden nagyon gyorsan fog történni. Az egész arról szól, hogy mindent összerakjak, amire úgy érzem, hogy szükségem van a következő szerződésemben.”

Már csak négy név van az Audi kalapjában, amennyiben Sainz nemet mond

Forrás :