fbpx

Bottas egyre közelebb van hozzá, hogy visszatérjen a kezdetekhez!

Nem esélytelen Valtteri Bottas 2025-ben visszatérjen ahhoz a csapathoz, mellyel 2013-ban debütált: a Williamshez.

A Speedcafe és a VSabladet című finn kiadvány szerint Bottast erősen összefüggésbe hozták a Williamshez való váltással. Úgy gondolják, hogy ő lehet majd Alexander Albon csapattársa.

Jelenlegi csapatánál, a Saubernél (Stake) – melyet 2026-tól átvesz az Audi -, nem valószínű, hogy lenne maradása. A csapat már leigazolta a 2025-es szezontól Nico Hülkenberget, és bár a másik hely még nem kelt el, nem igazán a finn rá az esélyes. Az Audi sokkal inkább vagy Carlos Sainzot akarja, vagy fiatalabb versenyzőt.

Bottast a Haasszal is kapcsolatba hozták, esetleg Oliver Bearmannel alkotva csapatot, míg az Alpine is egy opció lehet, ha Esteban Ocon vagy Pierre Gasly úgy dönt, hogy távozik a francia csapattól.

De a legreálisabb a Grove-ba való visszatérés lehet.

Bottas 2013-ban debütált az F1-ben a Williamsnél, és 12 hónappal később megszerezte velük első dobogós helyezését. Négy velük töltött év után a Mercedesnél Nico Rosberg helyére került, Lewis Hamilton mellé.

A sajtóértesülések szerint már a jövő hónapban, akár már a Kanadai Nagydíjon bejelenthetik a finn versenyző Williamshez való visszatérését.

Bottas és Albon személyében a Williams meglehetősen jó versenyzőpárost kapna, mely segítene nekik a felzárkózásban, hiszen mindketten tapasztalt, stabil versenyzők.

Ezt az átigazolási feltételezést erősíti az is, hogy az Emilia Romagna Nagydíj hétvégéjén Bottast a Williams motorhome-jában látták.

Bottas elmagyarázza, hogy mit keresett a Williams motorhome-jában

Forrás :