fbpx

Már csak négy név van az Audi kalapjában, amennyiben Sainz nemet mond

Az Audi elviekben egy négy nevet tartalmazó szűkített listát állított össze, ha nem sikerül elcsábítaniuk Carlos Sainzot.

A Ferrari pilótája, Sainz jövője továbbra is kulcsfontosságú elem a 2025-ös F1-es pilótafelállásban. Elérhető, hiszen Lewis Hamilton váltja majd a vörösöknél, de még nem döntött a saját sorsáról. A Red Bullnál az üresedés már lezártnak tűnik, a Mercedesnél megüresedett helye még nem dőlt el, Sainz pedig még nem fogadta el az ajánlatot az Auditól, amely állítólag régóta érdeklődik iránta.

Az F1-es csapat, amely Sauber néven fut majd az Audi 2026-os hivatalos belépéséig, már megerősítette a Haas pilótájának, Nico Hülkenbergnek a szerződtetését a következő idényre. A paddockban széles körben úgy vélik, hogy Sainznak felajánlották, hogy jövőre Hülkenberggel együtt igazoljon a Sauberhez, megelőzve az Audi egy évvel későbbi nagy érkezését. Mivel az érintett is halogatja a döntését, az Audi a B-tervét fontolgatja.

Az Alpine párosa, Pierre Gasly és Esteban Ocon, az RB-s Yuki Tsunoda és az Aston Martin tartalékosa, Felipe Drugovich azon versenyzők, akiket fontolóra vesznek, állítja a Blick. Ocon és Gasly szerződése az alulteljesítő Alpine-nál az idei szezonban lejár, így ők is szóra jöhetnek. Tsunodát azonban a Red Bull-klánon belül értékelik, és ebben a szezonban felülmúlja csapattársát, Daniel Ricciardót. Az év eleji felemelkedése mégis felkeltette az Audi figyelmét. Drugovich 2022-ben Formula 2-es bajnok volt, de ez a diadala nem vezetett teljes munkaidős F1-es versenyzői üléshez. Továbbra is tartalékversenyző az Aston Martinnál, de valószínűleg élne a lehetőséggel, hogy versenyezhessen.

A labda azonban egyelőre Sainz térfelén pattog.

HIVATALOS: Hülkenberg távozik a Haas csapattól, leigazolta az Audi!

Forrás :