fbpx

Andretti máris leigazolta Symondsot!

Az Andretti Global csapat szerződtette a Renault és a Williams korábbi Forma-1-es technikai vezetőjét, Pat Symondsot, amivel tovább folytatják az F1-be való bekerülésre irányuló törekvéseiket.

Az angol Symonds, 2017 óta az F1-nek a technikai igazgatója, vezető mérnöki tanácsadói pozícióban csatlakozik az Andretti-hez. Michael Andretti, elnök-vezérigazgató így nyilatkozott:

„Nem is lehetnénk izgatottabbak, hogy Patet a családunknál tudhatjuk. Pat kiváló ismeretei az aerodinamikáról, a járműdinamikáról és a Forma-1-es motorokról kulcsfontosságúak lesznek, miközben továbbra is versenyképes csapatot építünk. Szerintem az ő szakértelme kulcsfontosságú volt a Forma-1 történetének alakításában, és az, hogy bizalmat szavazott a törekvéseinkhez való csatlakozása mellett, sokat elárul. Nagyon örülök ennek a következő lépésnek, hiszen a munkánk folyamatosan zajlik.”

Symonds hivatalosan a Formula One Managementnél tett felmondása lejárta után csatlakozik a csapathoz az új silverstone-i bázison. Januárban az F1 közölte, hogy a versenyképességgel kapcsolatos aggályok miatt utasítják el az Andretti ajánlatát. Az 1978-as világbajnok Mario és fia, a korábbi McLaren-pilóta Michael által irányított Andretti arra pályázott, hogy 2025-től vagy 2026-tól a Forma-1 11. csapata lehessenek. Az ajtót azonban nyitva hagyták a 2028-tól történő felvételre, amikorra az Andretti partnere, a General Motors (GM) saját motorgyártást tervez.

Az Andretti Global az Andretti Autosport és más vállalkozásaik anyavállalata, amelynek istállói jelenleg hét sorozatban versenyeznek globálisan. Legjelentősebbek az IndyCar Series-ben, ahol a csapat négy versenyautót indít.

Michael Andretti részvétele óta a csapat ötször nyerte meg az Indianapolis 500-at (2005, 2007, 2014, 2016, 2017) és négyszer a bajnokságot (2004, 2005, 2007, 2012).

Az Andretti-ügy rávilágított, hogy az F1 versenyellenes tevékenységet folytat?

Forrás :