fbpx

Nemzetközi sajtó: A verseny olyan volt, mint egy adóbevallás, majd jött Norris

A nemzetközi sajtóorgánumok első sorban az Emilia Romagna Nagydíj utolsó 15 köréről és Lando Norris hajrázásáról emlékeztek meg a verseny kapcsán.

Ugyan a Red Bull bizonytalanabbul viselkedett az imolai aszfaltcsíkon a megszokottnál, ám Max Verstappen még így is meg tudta szerezni a pole pozíciót. Kevin Magnussen feltartása miatt Oscar Piastri elvesztette a kvalifikáción elért második helyét, így csapattársa örökölte meg azt. A futam háromnegyede nem tartogatott izgalmakat, ám az aszfalthőmérséklet minimális csökkenésével a 4-es rajtszámot viselő McLaren életre kelt, és kényelmes előnyt összegyűjtő világbajnok után eredt.

Norris megkergette ugyan a 26 éves pilótát, ám elkapni nem tudta. Egy másodpercen belülre került, de előzési kísérletet már nem tudott végrehajtani. Így a Miamiban futamgyőzelmet ünneplő 24 éves versenyzőnek a második hellyel kellett megelégednie, míg a Red Bull fenegyereke egy újabb győzelmet zsebelt be.

A nemzetközi lapok így írtak a vasárnapi eseményről:

La Gazetta dello Sport (Olaszország):

,,A többiek olyanok, mint az egerek, akikkel a ‘macska’ Max Verstappen kénye-kedve szerint játszhat. Még ha nehézségei is adódnak, akkor is ő vezeti a táncot. A hétvége kezdetétől fogva, az időmérőn át a futamig, ott volt az élen. A szezonban az ötödik győzelmét aratta, míg pályafutása során ez volt az 59. diadala. Ám ez Lando (Norris) szempontjából nem jár nagy különbséggel: még egy kör is elég lett volna, sóhajtott fel lamentálva.”

Marca (Spanyolország):

,,Max Verstappen nyerte meg az Emilia Romagna Nagydíjat, így idén már az ötödik győzelmét ünnepelhette. A pénteki és a szombati kihívások ellenére közel tökéletes versenyhétvégét teljesített, és váratlan könnyedséggel verte vissza a későn támadó Lando Norrist. Magabiztos kontrolt gyakorolt riválisai fölött.”

Bild (Németország):

,,Verstappen érezte a nyomást, és a csapatárdión kapott némi lökést a hajrához. Ám Norris kíméletlenül ott körözött a Red Bull feje felett.”

Daily Mail (Egyesült Királyság):

,,Az egyik pillanatban a verseny olyan izgalmas volt, mint egy adóbevallás, majd aztán bumm: jött egy váratlan fordulat és Lando Norris hirtelen tempót talált és ott lihegett Max Verstappen nyakában, mint egy sárkány. Az senkit sem lepett meg, hogy a holland nyerte az Emilia Romagna Nagydíjat, de az utolsó etap váratlanul megnövelte az izgalmas verseny lehetőségét.”

 

Forrás :