fbpx

Egyre közelebb a bejelentéshez a Forma-1 új, ázsiai helyszíne

A jelek szerint egyre biztosabb, hogy a Forma-1 Ázsiában is tovább terjeszkedik. A korábbi híreknek megfelelően Thaiföld már tárt karokkal várja a száguldó cirkuszt.

Jelentős átalakuláson megy át a Forma-1-es versenynaptár. A Liberty Media érkeztével már három versenyt rendeznek az Egyesült Államokban, de például Madrid is versenyt fog rendezni nemsokára.

A terjeszkedés nem áll le, ezúttal Ázsia Stefano Doemicalliék célja. Korábban már megjelent a sajtóban, hogy Alex Albon hazája kacsintgat a Forma-1 felé.

Ehhez most egy komolyabb lépés is történt. Az express beszámolója szerint a hétvégi Emilia Romagna Nagydíj helyszínén, Imolában. Az F1 első embere Domenicali valamint a távol-keleti ország miniszterelnöke Srettha Thavisin találkoztak, illetve együtt lehetett látni őket a rajtrácson is beszélgetni.

Nem szabad elfelejteni, hogy az ország és a Red Bull kapcsolata szoros, ugyanis thai üzletemberek az energiaital vállalat másik nagy tulajdonosai, ami megint előmozdíthatja a folyamatokat.

Ráadásul maga Thavisin miniszterelnök is igencsak optimistán posztolt a közösségi médiába a látogatása után:

„A thaiföldi kormány azon szándékával összhangban, hogy a közeljövőben F1-es versenyt hozzunk az országba, látogatást tettem az Autodromo Enzo e Dino versenypályán és egyeztetéseket folytattam a Forma-1 vezetésével. Ez összhangban van azzal a politikánkkal, hogy rangos, nemzetközi eseményeket lássunk vendégül.

A tervek szerint 2027-ben vagy 2028-ban debütálhatnának a naptárban, de nem a már kész, és F1-es versenyre alkalmas Buriram pályán, hanem egy vadonatúj, városi aszfaltcsíkon Bangkokban.

Ázsiában is tovább terjeszkedhet a Forma-1

Forrás :