fbpx

Verstappen: Annyira elfogytak a gumijaim, hogy majdnem kiestem

Szoros befutót hozó futamot nyert meg Imolában Max Verstappen. A holland világbajnok az utolsó etap végén szenvedett az abroncsokkal. Végül pár tizedes előnnyel nyert csupán Lando Norris előtt.

A háromszoros világbajnok a verseny nagyrészében kényelmesen vezetett ám a kemény gumis, második etapja vége felé elkezdett fogyni az előnye a McLaren előtt. Végül nem volt már elég ideje Norrisnak az előzésre, de az utolsó körök intő jellegűek lehetnek a címvédő gárda számára.

A leintés után Verstappen elmondta, hogy még a látszatnál is drasztikusabb volt a gumikopás, aminek az eredménye majdnem egy kiesés lett.

„Nem számítottam ilyen tempóra, azok után ahogy szerepeltünk a hétvége korábbi részén. Valahogy sikerült megtartanunk az egyensúlyt, de majd ahogy átváltottam a kemény gumikra, ott is öt-tíz kör után, már arra gondoltam, hogy nem biztos, hogy ezt végig tudom csinálni.” – kezdte a bajnoki éllovas.

„A gumik a működési tartományon kívül voltak, mintha jégen vezettem volna. Olyan érzésem támadt, hogy ez már nem is fog többet működni. A 7-es kanyarban például majdnem a lelátón kötöttem ki.” – elevenítette fel.

Végül arra is kitért, hogy a végén már csak igyekezett túlélni a Lando Norris jelentette veszélyt.

„Nagyon nehéz volt ellene, néha nagyon furcsa ívet kellett választanom. Az utolsó tíz körben tényleg csak próbáltam túlélni, amikor Lando növelt a tempón. Láttam, hogy felzárkózik, nem voltam biztos benne, hogy magam mögött tudom tartani. Olyan keményen nyomtam amennyire csak engedte a tapadás. Szerencsémre pont elég köt volt hátra.” – zárta.

Verstappen egy 24 órás verseny után nyert Imolában, pedig Norris jót hajrázott

Forrás :