fbpx

Sainz kicsit sem elégedett az imolai eredménnyel, ezen tényezők hátráltatták

Carlos Sainz a negyedik rajtkockából indult Imolában, és az ötödik helyen végzett. Ennek megfelelően csalódott volt a spanyol, és közel sem volt elégedett a szezon hetedik futamával.

Carlos Sainz dobogós helyezést remélt a Ferrari hazai futamán, és a negyedik rajtkockából az első három helyezett közvetlen közelében kezdte meg a versenyt. 63 kör után azonban csak az ötödik helyen haladt át a célvonalon, a dobogóra a győztes Max Verstappen, legközelebbi riválisa, Lando Norris és Sainz csapattársa, Charles Leclerc állhatott fel.

Utóbbi a harmadik helyről indult a rajtrácsról, és a 25. körben került sor a bokszkiállásra. Sainz két körrel később állt meg kerékcserére, és lemaradt. „Nem volt érdemes tovább kint maradni, mert Oscar Piastri korábban jött be a bokszba, és így megelőzött.”

„A tempó nem volt jó, nem vagyok elégedett vele.” Nem ez volt az egyetlen aggodalom, ami gyötörte: „A kvalifikáció után találtunk valamit, ami nem úgy működött, ahogy kellett volna. Az elektromos energiaellátással is gondjaink voltak.”

Általánosságban véve a verseny nem a tervek szerint alakult, jegyezte meg Sainz, de azt is hangsúlyozta: „Biztos vagyok benne, hogy Monacóban meg tudjuk fordítani a kockát, és meg tudunk oldani néhány olyan problémát, ami hátráltat minket.”

Verstappen egy 24 órás verseny után nyert Imolában, pedig Norris jót hajrázott

Forrás :