fbpx

Norris: Egy vagy két kör és meglett volna Verstappen

Izgalmas hajrával zárult az Emilia Romagna Nagydíj. A versenyt végig vezető Verstappent a végére utolérte Lando Norris. A McLaren versenyzője előzni ugyan nem tudott, de szorossá tette a véghajrát.

Igencsak bejöttek a McLaren fejlesztései, Miamiban ugyanis Lando Norris nyert, és Imolában is közel volt a második sikeréhez. Mindezt ráadásul erőből tette, amivel igencsak komoly kihívói lettek a Red Bulloknak.

Az imolai futamon a holland címvédő végig kényelmes előnnyel vezetett Lando Norris előtt, ám utóbbi a verseny utolsó harmadában gyorsabb volt riválisánál. Folyamatosan faraga a különbséget, végül a célban egy másodpercnél kisebb hátránnyal zárt, ám komolyabb támadásig nem jutott.

A verseny után így érthetően hiányérzete volt:

„Fájdalmas ezt mondanom, de egy vagy két kör és elkaptam volna. Nehéz ez. Keményen harcoltam, egészen az utolsó körig. Azonban a verseny elején komolyabb hátrányt szedtem össze Max mögött. Az első etapban sokkal jobb volt, a másodikban pedig mi voltunk erősebbek.” – nyilatkozta az egyszeres futamgyőztes.

„Egyszerűen túl kemény volt az első etap, a második sokkal jobb. Ha van még egy-két kör, akkor szép lett volna, de nem ma…” – tette hozzá.

Verstappen egy 24 órás verseny után nyert Imolában, pedig Norris jót hajrázott

Forrás :