fbpx

Sainz szándékosan húzhatja az időt, de az Audinak lassan elfogy a türelme

Carlos Sainz az idei versenyzői piac kulcsa, és úgy tűnik, hogy a kirakós játék minden darabja a helyére kerül a következő hetekben, mivel az Audi ajánlata hamarosan lejár.

Mielőtt Lewis Hamilton ledobta volna a Ferrari-bombát, Lando Norris és Charles Leclerc megerősítette hosszabbítását a McLarennel, illetve a Scuderiával. Alex Albon szintén a Williamshez kötötte a jövőjét, annak ellenére, hogy a Mercedes és a Red Bull üléseivel is kapcsolatba hozták. Nico Hülkenberg az Audihoz szerződött. Carlos Sainz pedig a németek másik kiemelt célpontja, akik szeretnék megszerezni a spanyolt, miután a Ferrari úgy döntött, hogy elengedi őt.

Sainz azonban húzta az időt az ajánlattal kapcsolatban. Bármennyire is jövedelmezőnek tartják, kevés az esélye annak, hogy az új Audi gyári csapata rögtön versenyképes legyen, és a 29 éves versenyző már hozzászokott ahhoz, hogy a legjobb helyekért harcoljon.

A Mercedes új pilótát keres Hamilton helyére, a Red Bull pedig minden lehetőséget mérlegel, mivel Sergio Péreznek az év végén lejár a szerződése. Sainzot mindkét üléssel kapcsolatba hozták már.

Toto Wolff mindent megtesz, hogy Max Verstappent elcsábítsa a Red Bulltól, de ha ez nem sikerül, akkor úgy tűnik, hogy teljes mértékben a tizenéves sztárra, Andrea Kimi Antonellire koncentrál.

Egy biztos, Sainznak nagy döntést kell meghoznia a következő hetekben. Az Audi ajánlata már egy ideje az asztalon van, de mivel a többi hely is elérhető, húzza az időt. A németek azonban nem fognak örökké várni.

Valószínűleg vannak más lehetőségei is a spanyolnak, úgy tudni, hogy a Williams szűkített listáján szerepel, míg a kíséretét a hétvégén látták az Alpine motorhome-ját meglátogatni az imolai paddockban. Az Audi pedig valószínűleg Esteban Ocon felé fordítja figyelmét, ha nem sikerül megszerezniük a Sainzot.

A tűzzel játszik a jövője kapcsán Carlos Sainz?

Forrás :