fbpx

Meglepő: Verstappen és Bottas ezért nem viseltek Senna-pólót!

A Forma-1-es mezőny (F2-es és F3-as versenyzőkkel kiegészülve) az Emilia-Romagna Nagydíj versenyhétvégéjének kezdetén, Ayrton Sennára emlékeztek Imolában. A brazil versenyzőlegenda 30. éve vesztette életét az imolai pályán.

Mindenki egyforma Senna-pólót viselt, amely Sebastian Vettel webshopjában is elérhető. Annyi kiegészítéssel, hogy a német ex-versenyző az F1-esek számára ezeket a pólókat kiegészítette mindenki saját rajtszámával.

Miután mindenki összegyűlt, és elkészült egy csomó fotó, sokaknak szemet szúrt, hogy Max Verstappen és Valtteri Bottas nem viselt Senna-pólót. Verstappen sok kritikát is kapott emiatt. Mostanra kiderült, hogy szó sem volt arról, hogy ők ne akarták volna felvenni azt.

Szombaton a brazil Band újságírója, Mariana Becker közölte, hogy utánakérdezett az esetnek és kiderült, hogy a két versenyző pólóját ellopták!

„Beszéltem Brittával, Sebastian Vettel sajtófőnökével, és azt mondta, hogy ‘kiraboltak’, mire én rákérdeztem, ő pedig elmagyarázta, hogy a [Senna-ihlette] balaklavák egy részét ellopták, így nem jutott  minden versenyzőnek, ahogy a pólók esetében is” – mondta Becker.

„Ezért van az, hogy azon a fotón, ahol az összes versenyző viseli a pólót, Max Verstappen és még Valtteri Bottas sem viselte azt, mert ellopták (Britta) a kezéből. Tehát nem önszántából (nem viselte), hanem azért, mert nem volt.”

A gyári Ducati versenyzői is részt vettek a Senna emlékére készült csodamotor leleplezésén

Forrás :