fbpx

Bottas elmagyarázza, hogy mit keresett a Williams motorhome-jában

Valtteri Bottas megmagyarázta, miért látogatta meg nyilvánosan a Williams motorhome-ját az imolai F1-es paddockban.

A Sauber pilótáját a Williams vendéglátó épületéből látták távozni az Emilia Romagna Nagydíj szombati időmérője előtt, az Autosport pedig arról számolt be, hogy Bottas 15 perces egyeztetést folytatott James Vowles csapatfőnökkel. A Williams jelenleg azt mérlegeli, hogy kit ültessen Alex Albon mellé 2025-ben, Vowles pedig elismerte, hogy a nyomás alatt álló Logan Sargeant „veszélyben van”, hogy elveszíti a következő szezonra a versenyülését.

Bottasnak lejárt a szerződése, és szintén bizonytalan a jövője. Mivel Nico Hülkenberg már a Sauberhez igazolt 2025-re, a 2026-ban Audivá váló csapat a pletykák szerint érdeklődik Carlos Sainz vagy valamelyik Alpine pilóta szerződtetése iránt. Egy ilyen döntés miatt Bottas versenyülés nélkül maradna, ezért máshol kellene helyet keresnie. A 10-szeres nagydíjgyőztest kapcsolatba hozták a Williamshez való visszatéréssel, ahhoz az istállóhoz, amelynél 2013-ban kezdte F1-es pályafutását, és amelynél versenyzett, amíg 2017-ben ki nem érdemelte a Mercedeshez való átigazolást. Arra a kérdésre, hogy milyen rendszeresen látogatja korábbi csapatát, Bottas így felelt:

„Olykor! James jó barátom. Elfogyott a kávé a lakókocsinkban, úgyhogy onnan kellett szereznem.”

Bottas szűkszavúan nyilatkozott, amikor részleteket akartak megtudni arról, hogy miről beszéltek a találkozójuk alatt.

„Átlagos dolgokat, az életről! Persze, ha az ember szabadon igazolható, akkor körül akar nézni, hogy mi van odakint. Ez egy normális helyzet, amikor a szabad piacon vagy.”

Bottas a vasárnapi nagydíjra a 16. rajtkockából indulva felülmúlta Sargeant idejét. Megelőzte csapattársát, Guanyu Zhou-t is, akit szintén az a veszély fenyeget, hogy a következő szezontól versenyzülés nélkül marad. Vowles elismerte, hogy a Williams értékeli a 2025-ös lehetőségeit, és úgy gondolják, Sainz is a jelöltek között lehet:

„Megnézem, és jelenleg három lehetőségről van szó 2025/26-ra, ez ennyire egyszerű. Hamarosan olyan helyzetben leszünk, hogy nyíltan beszélhetek róla, ami nem tart már sokáig, akkor megtesszük. De egyelőre az irány az, hogy tudjuk, hogy a legmagasabb szintet kell teljesítsük. Logan kezében van az irányítás, biztosított, hogy ezen a szinten teljesítsen. Képes is irányítani a dolgait, ezt nem vettem el tőle. Ugyanakkor világos, hogy nekünk is beszélnünk kell másokkal, és ezt tesszük is.”

Bottas vicceskedik, pucérkodik, de honnan ez az önbizalom?

Forrás :