fbpx

A két McLaren végzett az élen, míg két versenyző autót tört

Oscar Piastri volt a leggyorsabb Imolában a harmadik szabadedzésen, a második legjobb időt Lando Norris autózta, míg a harmadik Carlos Sainz lett.

A legtöbb versenyző szinte azonnal kihajtott a pályára, hogy még az időmérő előtt elengedő adatot gyűjtsenek.

Elsőként Sergio Pérez állt az élre a nagycsapatok versenyzői közül, de Carlos Sainz nem sokáig hagyta meg a mexikóinak a pozíciót. Charles Leclerc felzárkózott csapattársa mögé, míg a harmadik helyre Max Verstappen érkezett. A Miami Nagydíjat megnyerő Lando Norris a negyedik pozícióba ért fel.

Már majdnem féltávnál járt a mezőny, mikor Fernando Alonso körének vége a falban végződött. A spanyol sértetlenül kiszállt az autóból, míg a versenyigazgató piros zászlós periódust rendelt el.

Oscar Piastri autóját lázasan szerelte a McLaren, az ausztrál versenyzőnek 30 perc elteltével sem volt körideje.

A piros zászlós szakasz után a legtöbb istálló előkapta a piros oldalfalú abroncsokat, és időmérős szimulációkat futottak. Piastri a javítási fázis után a harmadik helyre ugrott a lágykeverékeken, míg Alex Albon a hatodik helyig ért fel. A McLaren fiatalja viszont tovább próbálkozott, és sikeresen az élre is került.

Az utolsó 5 percben ismét előkerült a piros zászló, ezúttal Serio Pérez vágta falnak a Red Bullt. A versenyirányítás viszont tovább engedte két perc erejéig az edzést, így már a boxutcában feltorlódott a mezőny. A két Ferrari egymással csatázott, Charles Leclerc végül megelőzte csapattársát a felvezető körön. A versenyzők kis része ért fel csupán, míg a többieknek le kellett mondania a javításról.

Így a harmadik szabadedzésen Oscar Piastri bizonyult a leggyorsabbnak a második legjobb időt Lando Norris autózta, míg a harmadik Carlos Sainz lett. Mögöttük Charles Leclerc, George Russell, Max Verstappen, Alex Albon, Esteban Ocon, Lance Stroll és Nico Hülkenberg került be még az első 10-be.