fbpx

Vettel vallomása: Hubert tragédiája után majdnem visszavonult

A Forma-1 mezőnye Imolába látogat a hétvégén, 30 évvel a tragikus 1994-es események után. A helyszínen szervezett egy megemlékezést Sebastian Vettel.

Három évtizede már, hogy az olasz versenypályán életét vesztette Ayrton Senna és Roland Ratzenberger. A szomorú évforduló megható megemlékezést vont maga után. A németek négyszeres bajnoka ezután a karrierjét végig kísérő tragédiákról beszélt a helyszínen.

„E sötét és tragikus hétvége kerek jubileuma okot ad arra, hogy megszervezzük ezt a megemlékezést. Az ilyen jellegű eseményekről sosem szabad megfeledkezni.” – magyarázta a motivációját Vettel. „Bármilyen furcsán is hangzik, minden versenyző valamilyen szinten profitál abból a hétvégéből. Az egy fontos pillanat volt, a biztonsági fejlődés tekintetében.”

Nem csak kisgyerekként a tévéből, hanem bizony a saját pályafutása alatt, testközelből is kellett átélnie hasonló tragédiákat.

„Előtte tíz évig nem volt halálos baleset a Forma-1-ben, és utána is 2014-ben lett a következő. Természetesen az ember tisztában van a motorsportban rejlő veszélyekkel, de a halál igazán sosem volt jelen a karrieremben. Majd eljött Jules balesete Suzukában, aki bele is halt. Ez sok kérdést vet fel.”

„Amikor 2019-ben Anthoine életét vesztette Spa-ban, még mindig élénkem emlékszem a feleségemmel folytatott telefonbeszélgetésre. Akkor arra gondoltam, hogy miért kellene egyáltalán visszaülnöm az autóba.” – elevenítette fel. „Végül úgy döntöttem, hogy folytatom a versenyzést, mert ez az, amit szeretek. A sebesség viszont mindig is magas, így a veszély folyamatosan fennáll, a biztonságra való reakciók pedig sosem elég gyorsak.” – zárta a német.

A Ferrari emberei egy időben utálták Vettelt

Forrás :