fbpx

Newey nem is a Ferrariba tarthat, hanem egy másik gyári csapathoz?

Újabb jelölt szállt be a versenybe Adrian Newey szerződtetéséért, amikor jövő év elején távozik majd a Red Bulltól.

A regnáló világbajnok csapat a Miami Nagydíj előtt megerősítette, hogy technikai főnöke a 2025 elején esedékes végleges távozása előtt azonnal visszalép az F1-es istállójuktól. Rengeteg pletyka látott napvilágot a következő pályafutását illetően, a pletykák szerint már a Ferraritól és az Aston Martintól is kapott ajánlatot. Az Auto Motor und Sport most arról számol be, hogy a Mercedes is óvatosan, de megkörnyékezte Newey-t. Az Ezüstnyilak nehéz szezonkezdetet élnek meg, mivel a 2022-ben bevezetett jelenlegi technikai szabályrendszer alatt továbbra is szenvednek. Newey komoly szerepet játszhat a 2026-os autó építésében, hiszen a Red Bull jövő évi távozása után egyből egy új alakulathoz csatlakozhat.

A 2026-os F1-es szezon egy újabb szabályváltozás után kezdődik majd, és mivel Newey a szabályok változása közepette sikeres újításairól ismert, a brit kulcsfontosságúnak bizonyulhat egy csapat versenyhelyzetében. A jelentés azonban azt is taglalja, hogy a Ferrari továbbra is a favorit Newey jövő évi szerződtetésére.

Newey tavaly, jóval azelőtt, hogy a Red Bulltól való távozásáról szóló pletykák felszínre kerültek volna, részletesen kifejtette, hogy sajnálja, hogy nem dolgozott együtt a Ferrarival és Lewis Hamiltonnal karrierje alatt. Tehát ezt a két dolgot is 2025-ben kipipálhatja, amennyiben az olasz alakulathoz csatlakozik.

A Newey és a Ferrari közötti tárgyalások állítólag előrehaladott állapotban vannak, bár úgy tűnik, Newey még mindig nem hozta meg végleges döntését, mivel időt szán arra, hogy átgondolja, egyáltalán folytatni kívánja-e a Forma-1-ben.

Volt iskolatársa, Jeremy Clarkson szerint Newey F1 helyett talán vitorlázni fog

Forrás :