fbpx

Sírás lenne a vége, ha Norris és Verstappen egymás ellen versenyeznének

Lando Norris a Miami Nagydíjon végre véget vetett a 110 futam óta tartó várakozásának, és megszerezte első F1-es győzelmét. Teljesítménye és önbizalma utalást tett arra, hogy még ha ez után is barátja, Max Verstappen nyeri majd a legtöbb versenyt, talán egyre nehezebb lesz a dolga.

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown teljes mértékben hisz abban, hogy Norrisban minden megvan ahhoz, hogy legyőzze Verstappent.

„Szerintem Lando képes lenne legyőzni Maxot egy egyenlő küzdelemben” – mondta Brown a Motorsport.comnak Monacóban, a történelmi F1-es autók versenyén.

„Úgy gondolom, hogy félelmetes küzdelem lenne, szerintem sok futam végződne könnyekkel – egyikük vagy másikuk, vagy mindkettőjük számára.”

„De azt hiszem, ami a nyers tehetséget illeti, nem láttam még senkit, aki gyorsabb lenne Landónál” – tette hozzá.

„Biztos vagyok benne, hogy Max ugyanolyan gyors, és biztos vagyok benne, hogy néhányan nem értenek egyet. És végső soron sosem tudjuk meg, amíg nem látjuk őket egyforma autóban.”

„De mindaz alapján, amit Landótól látok: nem látok gyorsabb versenyzőt odakint.”

„Ami izgalmas, hogy Oscar [Piastri] képes felvenni vele a versenyt. Ahogy egyre több tapasztalatot szerez, úgy gondolom, egyre gyakrabban fog vele versenyezni.”

Brown szerint Norris áttörő győzelme segít neki megnyugodni, és extra önbizalmat ad neki.

„Van valami abban, amikor a versenyzők megszerezzék az első győzelmüket” – mondta.

„Emlékszem, amikor az első győzelmemet szereztem – most már tudod, hogy van ilyen [az első győzelme] Ez megnyugtatja a versenyzőket, és nem kell annyira keményen próbálkozniuk. Bármiben is ha túl keményen próbálkozol, az ellened is dolgozhat.”

Zak Brown 2012-ben Bitish GT versenyt nyert.

Norris nevetve árulta el, hogy több vasat is tart a tűzben

Forrás :