fbpx

Így áll a 2025-ös Forma-1-es mezőny: 10 hely már fix!

Az alábbi táblázatban szereplő versenyzőket biztosan látni fogjuk a Forma-1-ben 2025-ben is. Hogy kinek pontosan meddig is szól az aktuális szerződése, azt azonban nem tudni. A legtöbb esetben ugyanis csak azt közlik, hogy „multi year”, vagyis több évre szóló szerződés született, de hogy pontosan mennyi az annyi, azt nem.

Lance Stroll helyzete a legegyszerűbb minden évben, hiszen sosem kell hosszabbítania. Mivel édesapja a csapattulajdonos, valószínűleg addig marad, ameddig csak szeretne.

Charles Leclerc január végén hosszabbított a Ferrarival, majd február 1-jén bombaként robbant a hír, hogy Lewis Hamilton lesz az új csapattársa.

George Russell tavaly nyáron írt alá szerződéshosszabbítást a Mercedesszel, 2025 végéig, de – főleg Hamilton távozásával – elég valószínű, hogy utána is maradni fog a csapatnál.

Alex Albon megújított kontraktusát ma jelentették be. Azonban most az egész világ arra figyel, hogy ki lesz jövőre a csapattársa, érkezik-e mellé a Mercedes pártfogoltja, Andrea Kimi Antonelli.

Ránézésre Max Verstappen helyzete a legtovább fix

Azonban állítólag vannak olyan záradékok a szerződésében, melyek lehetővé teszik a 2028 vége előtti távozást a Red Bulltól. Bár elvileg nincs erre oka, hiszen uralja a mezőnyt a csapattal, a Red Bullon belüli viszálykodás hatására gyakran merül fel a váltás lehetősége. Ezen kívül nincs rá garancia, hogy a 2026-os szabályváltozásokkal is bajnoki autót tud majd alá adni a csapat. Ráadásul ez év végén távozik a sztártervezőjük, Adrian Newey.

Fernando Alonso egy hónapja hosszabbított az Aston Martinnal, Lando Norris pedig januárban hosszabbított a McLarennel. Ez utóbbit sokan rossz döntésnek ítélték, de azóta megszerezte első F1-es győzelmét, és úgy tűnik, jó irányba tart a wokingi csapat.

Oscar Piastri tavalyi, újonc évének szeptemberében írhatott alá 2026 végéig a McLarennel.

Az pedig szintén nem régiben derült ki, hogy az Audi (jelenleg még Sauber, vagyis Stake csapat) Nico Hülkenbeget igazolta le 2025-től.

Versenyző Melyik csapatnál? Meddig van szerződése?
Charles Lelclerc Ferrari 2025+
Lewis Hamilton Ferrari 2025+
George Russell Mercedes 2025 végéig
Alexander Albon Williams 2026+
Max Verstappen Red Bull 2028 végéig
Lance Stroll Aston Martin
Fernando Alonso Aston Martin Legalább 2026 végéig
Lando Norris McLaren Legalább 2026 végéig
Oscar Piastri McLaren 2026 végéig
Nico Hüleknberg Sauber Legalább 2026 végéig

 

A Williams helyében te kire cserélnéd Sargeantet?