fbpx

Visszatérhet Schumacher a Forma-1-be a bizonytalan jövőjű csapattal?

Mick Schumacher a hírek szerint az Alpine pilótája lehet a következő szezonban, miközben Esteban Ocon és Pierre Gasly is fontolgatja a 2025-ös rajthelyét náluk.

A francia istálló a 2024-es idény elején gyengén teljesítő autóival küzdött. Mivel mindkét pilótának lejár a szerződése az év végén, egyikük sem erősítette meg egyelőre, hogy új kontraktust kötne az év végéig.

Schumacher a Mercedes tartalékpilótája lett, miután 2022 végén elhagyta a Haast. Aláírt az Alpine World Endurance Championship csapatához a Hypercarra, hogy újra versenyezni kezdjen, és megpróbáljon visszakeveredni a Forma-1-be. A német F1-Insider beszámolója pedig azt állítja, hogy mind Ocon, mind Gasly a nehéz évkezdetük után más helyet keres a mezőnyben a következő szezonra. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff pedig segíteni szeretne Schumachernek, hogy ha tud, visszataláljon a rajtrácsra.

Ugyanez a jelentés azt állítja, hogy Ocon, akit még mindig Wolff és a Mercedes junior pilótaként menedzsel, potenciális jelölt a Williams versenyülésébe. Ugyanígy a nagyra értékelt ifjú, Andrea Kimi Antonelli. Az Alpine-nál esetlegesen felbukkanó üresedés ugyanakkor megnyithatja az ajtót Schumachernek, hogy visszatérjen a Forma-1-be. Az Alpine csapatfőnöke, Bruno Famin állítólag le volt nyűgözve a WEC-ben nyújtott korai próbálkozásaitól.

Amikor mindkét jelenlegi versenyzőt a közelmúltban a jövőjükről kérdezték, egyikük sem kötelezte el magát egy időpont mellett a csapatnál való jövőjük biztosításával kapcsolatban. Mindketten szeretnének minél hamarabb több sikert hozni az Alpine-nak. Javítani akarnak a teljesítményükön, miután Ocon legutóbb Miamiban megszerezte az idénye első pontját. Gasly Miamiban ennyit mondott:

„Igen, van pár jó szerződési lehetősége a csapatnak. Azt hiszem, a nagytotál az, hogy tudjuk, hogy az autó nem sikerült jól. Előfordul, hogy olykor jól, pár évben pedig egyszerűen rosszul sikerül. És azt hiszem, a legfontosabb az, hogy miképp tudjuk ezt lereagálni. Szóval tisztában vagyok vele, hogy ennek idő kell. Nem számíthatok óriási változásra rövid időn belül. Mégis úgy érzem, hogy most már elég adatunk van ahhoz, hogy tényleg kiszűrjük, mi működik és mi nem.

Aztán már csak az a kérdés, hogy hogyan fogunk hozzá, mert már majdnem májusban vagyunk. Nyilvánvaló, ha a mostani szezont nézzük, és azt, hogy mi az, ami elérhető, mi az, ami lehetséges jövőre, és ugyanakkor ’26-ra is, az rengeteg munkát és egy teljesen új autót igényel majd. Tehát elég sok mindent kell mérlegelni. Látom az összes folyamatot, ami a gyárban zajlik, és végül is tisztában vagyok vele, hogy ez időbe telik. Fontos, hogy reagáljunk, és ne maradjunk ott, amink jelenleg van, ami nem elég versenyképes.”

Ocon hozzátette:

„Sosem tudhatod, mit hoz a jövő, de nyilvánvalóan teljes erőbedobással dolgozom a csapattal. Mindig is, hittem, és most már egy ideje benne vagyok ebben a projektben, és tudjátok, hogy nem véletlenül írtam alá, három évvel ezelőtt. Meglátjuk, de jelenleg futamról futamra dolgozom, és meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Kimi Antonelli Schumacher „ellen” vezethet az F1-es ülésért

Forrás :