fbpx

Sainz nem szívesen kezdene az alapoktól, így az Audi ajánlata menne a levesbe

Carlos Sainz kijelentette, hogy „több tényező is közrejátszik”, amikor az Audihoz való átigazolást fontolgatja, mint az apja szövetsége a német gyártóval.

Carlos Sainz Sr. az Audi pilótája a Dakar-ralin, és az év elején megszerezte első győzelmét a versenyen. A csapathoz 2022-ben csatlakozott.

A veterán raliversenyző nemcsak Audi-pilóta, hanem a márka csodálója is, és a fiával már tárgyalt a 2026-os F1-es indulásról. A csapat a Stake F1 átvétele után az új erőforrás-szabályozás bevezetésekor lép be a sportágba, és már le is szerződtette Nico Hülkenberget 2025-re egy többéves szerződéssel.

Sainznak valószínűleg a Sauber-beszálláson kívül más opciók is az asztalon lesznek a következő szezonra, amikor elhagyja a Ferrarit. Ami az Audit illeti, elismeri az anyacég, a Volkswagen sikerét.

„Az biztos, hogy az apám mindig jó dolgokat fog mondani az Audiról, a projektről, és hogy mennyire biztos benne, hogy az Audi a Forma-1 csúcsára fog jutni. Ha követed a Volkswagen projektjeit, minden alkalommal, amikor részt vettek a motorsportban – nem számít, hogy a Porschéval, az Audival vagy a Volkswagen Csoport bármelyik tagjával – sikerült nyerniük, és úgy gondolom, ez egy nagyon fontos tényező, amit figyelembe kell venni.”

Annak ellenére, hogy az Audi más bajnokságokban is sikeres volt, nem valószínű, hogy az F1-ben azonnal kiemelkedő lesz. Mivel Sainz F1-es karrierje csúcsához közeledik, egy csapat építése az alapoktól a csúcsig nem biztos, hogy a tervei között szerepel, mivel máshol nagyobbak a bajnoki esélyei.

„Nagyon remélem, hogy az Audi a jövőben győzelmekért harcolhat, és a legjobbakat kívánom nekik, anélkül, hogy eldöntöttem volna, hogy ez számomra egy lehetőség-e vagy sem.”

A tűzzel játszik a jövője kapcsán Carlos Sainz?

Forrás :