fbpx

Olyan drága lett Hamilton és Brad Pitt F1-es filmje, hogy örüljenek, ha nullára kijönnek végül

A Brad Pitt főszereplésével és Lewis Hamilton társproduceri közreműködésével készülő, Forma-1-es témájú film gyártási költségei meghaladták az eredeti költségvetést. A projektnek most pénzügyi nyomással kell szembenéznie, mivel jelentős kasszasikerre van szüksége ahhoz, hogy a projekt nullszaldós legyen.

A film, amelynek a pletykák szerint az ‘APX’ címet kapta (de hivatalosan egyelőre nincs címe), jelentős pénzügyi akadályokba ütközött. A Koimoi.com beszámolója szerint a gyártási költségek a 300 millió dollár fölé emelkedtek.

A világsztár Brad Pitt egy visszavonult F1-es versenyzőt alakít majd, aki egy ígéretes fiatal tehetséget vesz a szárnyai alá, a fiktív APX Grand Prix csapatban.

Az eredetileg is jelentős költségvetéssel tervezett film tényleges költségei tovább növekedtek, mivel a produkcióhoz valódi versenyautókat és szigorú biztonsági előírásokat kellett alkalmazni, az autentikusság megőrzéséért. Ezek azonban jelentősen megemelték a költségeket.

Pénzügyi helyzetüket tovább nehezítették a Screen Actors’ Guild és a Writers’ Guild of America 2023-as sztrájkja miatti késések. A fennakadások nemcsak késleltették a forgatást, hanem egyes jelenetek újraforgatását is szükségessé tették, ami tovább növelte a pénzügyi terheket.

Joseph Kosinski rendező és Ehren Kruger, a forgatókönyv társszerzője a Forma-1 lényegét igyekeztek megragadni, valódi versenykörnyezetet építettek be a filmbe. A Forma-1 lényegét, a versenyek valódi környezetével igyekeznek megragadni, így tavaly több valódi versenyhétvégén (pl. a Magyar Nagydíjon is) forgattak, átalakított F2-es autókat használva.

Ahhoz, hogy a produkció fedezni tudja a költségeket, több mint 750 millió dolláros globális bevételre van szüksége, ami még egy sztárokkal teletűzdelt kasszasiker esetében is kihívást jelent.

Nem örültek a versenyzők Daytonában, hogy Brad Pitt náluk forgatta F1-es filmjét

Forrás :